EcoVadis waardeert PostNL met Platina voor duurzaamheid

Den Haag, 30 juni 2022. PostNL heeft dit jaar opnieuw de Platina-waardering van EcoVadis ontvangen. Hiermee behoort PostNL tot de beste 1% van in totaal 75.000 onderzochte bedrijven wereldwijd op het gebied van duurzaamheidsprestaties in brede zin.

Vorig jaar kreeg PostNL voor het eerst de hoogst mogelijke waardering - platina - een kwalificatie die slechts aan één procent van de gecontroleerde ondernemingen wordt toegekend. Dit jaar scoort PostNL op milieu maar liefst 90 van de 100 punten.

Herna Verhagen, CEO van PostNL, is trots op dit resultaat. “Duurzaamheid, zowel op milieu als sociaal vlak, is één van de belangrijkste pijlers van onze strategie. Het is dus een bijzonder mooie prestatie dat we opnieuw de platina-waardering van EcoVadis krijgen. Het geeft onze klanten de zekerheid dat we alles doen wat we nu al kunnen om zo duurzaam mogelijk te bezorgen en dat onze mensen zich dagelijks enorm inzetten om aan de allerhoogste normen te voldoen.”

Naast milieu beoordeelt Ecovadis bedrijven ook op arbeids- en mensenrechten, duurzame inkoop en ethiek. De score op arbeids- en mensenrechten is voor PostNL dit jaar iets gedaald naar 70 van de 100 punten. Op dit thema scoort PostNL onverminderd goed als het gaat om beleid, maatregelen en rapportages. De impact van de ‘360o watch’, die kijkt naar informatie en opinies van externe stakeholders zoals de media, vakbonden en ngo’s, zorgde voor een lichte daling.

EcoVadis is een internationale organisatie die bedrijven beoordeelt op hun duurzame prestaties en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Elk jaar doorloopt PostNL een onafhankelijk assessment door EcoVadis, dat zich richt op vier thema's: milieu, arbeids- en mensenrechten, duurzame inkoop en ethiek. De waardering geeft bedrijven en organisaties de kans om leveranciers te vergelijken op het gebied van duurzaamheid, milieu en sociaal en ethisch werken. Ecovadis maakt daarbij gebruik van internationale MVO-normen zoals de Global Reporting Initiative, United Nations Global Compact en ISO 26000.