Eigen postzegel met app voor Dj/producer Martin Garrix

Den Haag, 21 oktober 2020. Een van de beste dj’s ter wereld heeft nu ook zijn eigen postzegel gekregen. De Nederlandse Dj/producer Martin Garrix staat daarop als portretfoto afgebeeld. Wie de postzegels koopt en een speciale app downloadt, krijgt thuis een virtueel optreden van de beroemde Dj.

Martin Garrix is de artiestennaam van Martijn Garritsen (Amstelveen, 1996). Hij brak in 2013 internationaal door met het nummer Animals. Daarna volgden nog veel successen met hits als In The Name Of Love, Scared To Be Lonely en Summer Days. In 2016, 2017 en 2018 werd Martin Garrix verkozen tot ’s werelds beste dj in de DJ Mag Top 100. In 2016 richtte hij zijn eigen platenlabel STMPD RCRDS op.

Martin Garrix: ‘’Van jongs af aan heb ik al postzegels om me heen gehad vanwege het bedrijf van mijn vader. Bij het oprichten van mijn label hebben we daarom zelfs gekozen voor een naam die verwijst naar postzegels: STMPD RCRDS. Het is dan ook heel bijzonder om nu zelf op een postzegel te staan en ik ben heel erg blij met het eindresultaat.’’

Portret in silhouetvorm

Op de postzegels staat een portret van Martin Garrix in silhouetvorm. Zijn torso en hoofd zijn donkerblauw, zijn armen lichten op. Op het silhouet is het logo van de dj met de oranjerode plus en x geprojecteerd. Op de velrand zijn aan de boven- en onderzijde donkerblauwe stroken gescheurd papier afgebeeld, met oranjerode effecten aan de rafelranden.

Stoer ontwerp

Het ontwerp van het postzegelvel Martin Garrix is gemaakt door Boris Lammertse, grafisch ontwerper van STMPD RCRDS. Lammertse heeft een stoer postzegelvel gemaakt, met stevige donkere vlakken en sterke kleuren, afgewisseld met subtiele lijnen in de blauwdruktekening. Het logo van Martin Garrix is door de ontwerper prominent op de postzegel geplaatst. Lammertse: “De plus en de x zijn heel simpele vormen, waardoor je er alle kanten mee uit kunt. Vaak gebruiken we wit, maar hier past oranjerood veel beter.”

Virtueel optreden

Speciaal voor deze uitgifte is een app gratis te downloaden via Google Play en de Apple Store. Door vanuit de app de postzegels te scannen, start een AR-applicatie (augmented reality) met een virtueel optreden van Martin Garrix. “Het is echt een fantastische app”, zegt Stephan van den Eijnden, commercieel directeur Mail van PostNL. “Je krijgt eerst een videocall van Martin Garrix en vervolgens wijst het zich vanzelf hoe je deze beroemde dj bij je thuis kunt laten optreden. De app is gratis, je hoeft alleen maar de postzegels te kopen en te scannen.”
De app is tot stand gekomen door samenwerking tussen PostNL, Joh. Enschéde, Wij Doen Dingen en Martin Garrix B.V.

Verkrijgbaarheid

Het postzegelvel ‘Martin Garrix’ telt 5 gelijke postzegels met de waardeaanduiding Nederland 1, bedoeld voor post tot en met 20 gram met een bestemming binnen Nederland. De postzegels zijn vanaf 21 oktober 2020 verkrijgbaar bij de Bruna-winkels en via www.postnl.nl/bijzondere-postzegels. De postzegels zijn ook telefonisch te bestellen bij de klantenservice van Collect Club op telefoonnummer 088 - 868 99 00. De geldigheidstermijn is onbepaald.

Voor meer informatie en foto’s:

PostNL Corporate Communicatie
T: 088 - 868 82 60
E: mediarelations@postnl.nl