Met de trein dwars door Australië en Groot-Brittannië, maar dan op postzegels

Den Haag, 15 juni 2020 – Met de persoonlijke postzegels uit de serie Treinen & Trajecten besteedt PostNL uitgebreid aandacht aan unieke treintrajecten over de hele wereld. Begin deze week verschenen de postzegelvellen over The Ghan en de Flying Scotsman, 2 beroemde spoorverbindingen in Australië en Groot-Brittannië.

25 postzegelvellen

Later dit jaar verschijnen meer postzegelvellen uit deze serie: over de Rocky Mountaineer (Vancouver-Jasper), PeruRail (Cusco-Machu Picchu), Eurostar (Parijs-Londen) en Venice Simplon-Orient-Express (Parijs-Istanboel). In de serie Treinen & Trajecten komen in de periode 2019-2022 in totaal 25 postzegelvellen uit. Elk postzegelvel kost €?7,50. Abonnees ontvangen ieder kwartaal 2 nieuwe postzegelvellen. Bij de eerste levering krijgen abonnees het postzegelvel Flevolijn cadeau. En bij de tweede levering het bijbehorende bewaaralbum cadeau.

The Ghan

The Ghan is een treinrit dwars door het midden van Australië. De trein van vervoerder Great Southern Rail rijdt van Adelaide in Zuid-Australië door de outback bij Alice Springs en eindigt in Darwin in het Noordelijk Territorium. De naam The Ghan is afgeleid van de Afghaanse kamelen die vroeger in dit deel van Australië het belangrijkste vervoermiddel waren.

Flying Scotsman

De Flying Scotsman rijdt in Groot-Brittannië op het traject Londen-Edinburgh. Deze treinverbinding is al sinds 1862 operationeel. De naam Flying Scotsman dateert van 1928. Flying Scotsman is ook de naam van een van de beroemdste locomotieven in de wereld. Deze werd in 1923 gebouwd en tussen 2006 en 2016 door het National Railway Museum volledig gerestaureerd. Leunstoelreizigers en treinliefhebbers De serie Treinen & Trajecten met persoonlijke postzegels is ontworpen door grafisch ontwerper Sandra Smulders uit Gouda. De postzegels zijn voor zowel leunstoelreizigers als treinliefhebbers bestemd. “Vandaar ook dat ik in het ontwerp regelmatig inzoom op details van het materieel”, zegt Smulders. “Zoals bijzondere locomotieven of het prachtige interieur van sommige wagons. Toen ik met dit ontwerp begon, wist ik niet veel van treinen. Nu veel meer. Het heeft me zeker getriggerd om ook zelf eens zo’n fantastische reis te maken.”

Persoonlijke postzegels

Naast het officiële uitgifteprogramma heeft PostNL ieder jaar een uitgifteprogramma voor persoonlijke postzegels. Dit programma is flexibel van aard. Daardoor kan PostNL ad hoc reageren op actuele ontwikkelingen en aanvragen. Elke uitgifte wordt ontworpen op basis van een vaste indeling met een vast aantal persoonlijke postzegels.

Verkrijgbaarheid

Zowel het postzegelvel The Ghan als het postzegelvel Flying Scotsman telt 5 persoonlijke postzegels in 3 verschillende ontwerpen met waardeaanduiding Internationaal 1 voor post tot en met 20 gram met een internationale bestemming. De postzegels zijn vanaf 9 juni 2020 verkrijgbaar via de webshop van PostNL. De postzegels zijn ook telefonisch te bestellen bij de klantenservice van Collect Club op telefoonnummer 088 - 868 99 00. De geldigheidstermijn is onbepaald.

Voor meer informatie en foto’s:

PostNL Corporate Communicatie
T: 088 - 868 82 60
E: mediarelations@postnl.nl

Treinen trajecten theghan