Nieuw PostNL pakkettensorteercentrum in Tilburg

Den Haag, 11 november 2019 – PostNL neemt vandaag zijn 25ste pakkettensorteercentrum in Nederland in gebruik. Vanuit dit nieuwe en duurzame pand van 7.600 m2 aan de Ledeboerstraat in Tilburg worden dagelijks gemiddeld zo’n 32.000 pakketten bezorgd. In 2018 bezorgde PostNL 251 miljoen pakketten. Om in de groeiende pakketmarkt het bezorgproces voor Nederland en België optimaal te kunnen inrichten, opende PostNL dit jaar drie nieuwe pakkettensorteercentra in Nederland: in Dordrecht, Almere en Tilburg. Met 25 pakkettensorteercentra staat PostNL goed voorbereid in de startblokken voor de drukke feestdagenperiode die eind november begint.

Duurzaam gebouw

Het nieuwe sorteercentrum in Tilburg heeft het BREEAM-certificaat Outstanding, een keurmerk voor de meest duurzame gebouwen met minimale milieu-impact. Er wordt geen gebruik meer gemaakt van gas, er is geïnvesteerd in duurzame materialen en installaties (o.a. warmteterugwininstallaties en LED-verlichting). De zonnepanelen op het dak wekken ongeveer de helft van de elektriciteit op die nodig is voor het sorteren van alle pakketten op deze locatie. Een deel van de pakketten uit dit duurzame sorteercentrum wordt in de toekomst volledig uitstootvrij bezorgd met elektrische bestelbussen. Het pand is speciaal daarvoor voorzien van een slimme laadinfrastructuur voor het opladen van deze bestelbussen. PostNL streeft naar geheel CO2-vrije post- en pakketbezorging in 25 binnensteden in 2025 en een emissieloze last mile in heel de Benelux in 2030.

Werkgelegenheid in Tilburg

Deze nieuwe PostNL-locatie in Tilburg maakt onderdeel uit van een netwerk dat uit in totaal 25 pakkettensorteercentra in Nederland en zes locaties in België bestaat. Vanuit deze locaties gaan de pakketbezorgers op weg om zeven dagen per week overal in Nederland en België pakketten te bezorgen. De locatie in Tilburg biedt werkgelegenheid aan ongeveer 350 mensen in de regio. Vanuit dit sorteercentrum worden pakketten bezorgd in en rondom Tilburg, onder andere in Waalwijk, Boxtel, Rijen, Hilvarenbeek en Reusel.

Liesbeth Kaashoek, directeur PostNL Pakketten: “Met dit pakkettensorteercentrum in Tilburg spelen we in op de groei van e-commerce en investeren we in de optimalisering van onze pakketten- en logistieke infrastructuur. Het is de derde duurzame locatie die we dit jaar aan ons netwerk toevoegen en met onze 25 sorteercentra staan we startklaar voor de drukke feestdagenperiode. We bieden in Tilburg werkgelegenheid voor zo’n 350 mensen en dragen zo bij aan de ambitie van de gemeente Tilburg om te zorgen voor duurzame werkgelegenheid.

Berend de Vries, wethouder Economische Zaken in Tilburg: "We zijn blij met de komst van de nieuwe PostNL-locatie in Tilburg. Niet alleen creëert de komst nieuwe banen, maar ook de doelstellingen van deze organisatie zijn aansprekend. Zo is het uitstootvrije aspect van pakketjes bezorgen een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van een zowel vitale als economisch duurzame stad."