PostNL benoemt Willem-Jan van Tongeren als Chief Information Officer

Den Haag, 19 juni 2024 – PostNL kondigt de benoeming aan van Willem-Jan van Tongeren als Chief Information Officer (CIO) en lid van het Executive Committee (EC), met ingang van 1 september. Willem-Jan volgt Jennifer Crites op die een nieuwe baan heeft aanvaard bij Zalando.

Willem-Jan van Tongeren is sinds 2000 werkzaam bij PostNL en heeft diverse rollen bekleed op het snijvlak van business en IT/digitalisering. Als onderdeel van het managementteam van IT heeft hij een cruciale rol gespeeld in de cloudtransitie van het bedrijf.

Herna Verhagen, CEO van PostNL: “Ik ken Willem-Jan om zijn verbindende, energieke, besluitvaardige en resultaatgerichte aanpak. In de wereld van post en e-commerce zijn onze IT-capaciteiten cruciaal. Willem-Jan zal in zijn nieuwe rol blijven werken aan de verdere versterking van de IT- en digitale capaciteiten van PostNL. Ik kijk er naar uit om nog nauwer met hem samen te werken. We zijn Jennifer dankbaar voor alles wat zij heeft gedaan bij PostNL en wensen haar veel succes in haar nieuwe avontuur.”