PostNL bezorgt meer dan tien miljoen pakketten in zeven dagen

Den Haag, 2 december 2020 – Met meer dan tien miljoen bezorgde pakketten in zeven dagen is het absolute topdrukte bij PostNL. Samen met de webshops doet PostNL er alles aan om de pakketten zoveel mogelijk op de afgesproken dag te bezorgen bij consumenten. Dat lukt ook tijdens deze topdrukte nog steeds in 95% van de gevallen.

De feestdagenperiode verloopt dit jaar onvoorspelbaarder dan voorgaande jaren. De gebruikelijke drukte rond de feestdagen, startend vanaf Black Friday, wordt dit jaar aanzienlijk versterkt door corona. Zo werden het afgelopen weekend lokale maatregelen getroffen (zoals het vroeger sluiten van winkels en de oproep van burgemeesters om inkopen online te doen) die tot extra drukte bij webshops en bezorgers leidden.

Liesbeth Kaashoek, directeur Pakketten & Logistiek van PostNL, zegt: “Ook in deze drukte blijft de gezondheid en veiligheid van onze medewerkers, klanten en retailpartners voorop staan. Omdat we geen concessies willen doen aan de coronamaatregelen en ons netwerk goed moet kunnen blijven draaien, passen we op piekmomenten de planning voor het ophalen van pakketten bij webshops aan.

Aan consumenten vragen we om, als dat kan, retouren zo veel mogelijk vast te houden tot na Sinterklaas. We bevinden ons in een uitzonderlijke situatie en vinden het vervelend dat we deze maatregelen moeten treffen. We vragen onze klanten en consumenten daarvoor om begrip. Maar alleen zo blijven we in staat om 95% van de pakketten veilig en op de beloofde dag bezorgen. Dat we daar ook tijdens deze topdrukte in slagen is een enorm compliment waard voor alle PostNL-collega’s.”

PostNL verwacht ook de komende dagen samen met de webshops meer dan 1,5 miljoen pakketten per dag te verwerken en heel Nederland (en België) een prachtig Sinterklaasfeest te bezorgen.