PostNL bezorgt ruim 14 miljoen brieven en kaarten per dag

Den Haag, 22 december 2020 – Nu het land op slot is gegaan vanwege corona pakt Nederland massaal de pen op om elkaar kaartjes te sturen. PostNL bezorgt sinds de lockdown meer dan 14 miljoen kaarten en brieven per dag. Dat is meer dan het dubbele van een gemiddelde dag.

Resi Becker, directeur Mail Nederland van PostNL: “Veel mensen willen elkaar een hart onder de riem steken in deze moeilijke tijd. We zijn er trots op dat we daaraan kunnen bijdragen en doen dat met veel plezier. 30.000 collega’s werken elke dag hard aan het ophalen, sorteren, voorbereiden en bezorgen van heel veel post. We doen er alles aan om elke dag opnieuw miljoenen kaarten en brieven op de mat te laten vallen, soms gebeurt dat misschien iets later door de drukte.”

Gezondheid en veiligheid staan voorop

Met de bezorging van ruim 14 miljoen kaarten en brieven en 1,7 miljoen pakketten per dag vervult PostNL een centrale rol tijdens de lockdown. PostNL zet zijn maximale capaciteit in om post en pakketten op verantwoorde wijze te bezorgen. De gezondheid en veiligheid van de medewerkers staan daarbij voorop.

Om de coronamaatregelen in ons proces te kunnen handhaven en ervoor te zorgen dat het netwerk goed blijft draaien houdt PostNL de ontwikkelingen en de volumes scherp in de gaten en worden aanpassingen gedaan als dat nodig is.

De extra stappen die PostNL op dit moment bij het postbedrijf zet zijn onder andere:

  • Alle postsorteercentra zijn op zondag open en er wordt langer gewerkt
  • Extra brievenbuslichtingen op alle zondagen in december
  • Twee extra postbezorgdagen op maandag 21 en 28 december