PostNL bij duurzaamste beursfondsen Euronext Amsterdam

Den Haag - PostNL is opgenomen in de nieuwe Nederlandse beursindex met bedrijven die het beste scoren op het gebied van milieu-, sociale en governancepraktijken (ESG). De zogeheten AEX ESG-index zet de 25 duurzaamste AEX- en Midkap-fondsen van het Damrak op een rij. De AEX ESG-index is gelanceerd door Euronext. De ESG-beoordeling van de bedrijven wordt gedaan door Morningstar Sustainalytics, een wereldwijd analysebedrijf in duurzaamheidsonderzoek.

Herna Verhagen: “We zijn enorm trots dat we zijn opgenomen in deze nieuwe index. PostNL kan en wil een grote bijdrage leveren aan het verduurzamen van de logistieke sector. Daarom maken we flink vaart met het verduurzamen van onze activiteiten. We hebben al veel bereikt. Op dit moment worden meer dan 2.200 elektrische voertuigen - groot en klein - bij de bezorging ingezet. 55% van onze groot transportkilometers rijden we op hernieuwbare brandstoffen zoals HVO100, dat 90% minder CO2 uitstoot. Verder willen we een goede werk- en opdrachtgever zijn voor iedereen die bij of voor ons werkt.”

Erkenning duurzame inspanningen 2021

In 2021 kreeg PostNL ook de nodige erkenning voor zijn duurzame inspanningen. Zo was PostNL opnieuw één van de leidende bedrijven in de Dow Jones Sustainability World Index en kregen we als een van 6 Nederlandse bedrijven een score ‘A’ volgens de benchmark van het internationale rapportagesysteem CDP (Carbon Disclosure Project). Dat is de hoogste score voor een onderneming en benadrukt de vorderingen die we boeken. Verder heeft PostNL onlangs het PSO-certificaat gekregen en behaalde direct trede 2 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). De PSO is het wetenschappelijk onderbouwde keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen meet en zichtbaar maakt.

Koolstofarme logistiek

In 2021 heeft PostNL grote stappen gezet in de transitie naar koolstofarme logistiek. In 2021 hebben we onze CO2-uitstoot per kilometer met 18% verminderd vergeleken met 2020 door onder andere elektrificatie van het wagenpark en het opschalen van het gebruik van fossielvrije brandstoffen zoals HVO100. Lees hier wat PostNL in 2021 op het vlak van duurzaamheid heeft bereikt.
https://www.postnl.nl/over-postnl/strategie/mvo/duurzaam-in-logistiek/resultaat2021/

Over de AEX ESG Index

De AEX® ESG Index combineert de meting van economische prestaties met milieu-, sociale en governance-effecten in overeenstemming met de UN Global Compact-principes. Voor de marktgegevens van de index is Euronext een samenwerking aangegaan met Sustainalytics, een wereldwijde leverancier van ESG-onderzoek, -ratings en -gegevens.

Meer informatie over de samenstelling en methodologie van de AEX ESG index: https://live.euronext.com/product/indices/NLESG0000014-XAMS/market-information