PostNL klaar voor bezorgen miljoenen kerst- en nieuwjaarswensen

Den Haag, 8 december 2023 (dag van de kerstkaart) – PostNL bezorgt de komende feestdagenperiode miljoenen kerstkaarten in Nederland. Het versturen van een kerst- of nieuwjaarskaart is een mooi gebaar om te laten weten dat je aan iemand denkt. Het is voor PostNL daarom een eervolle klus om alle kerst- en nieuwjaarswensen te mogen bezorgen. Daarvoor zijn er verschillende voorbereidingen getroffen.

Extra maatregelen

Normaal gesproken bezorgen zo’n 15.000 postbezorgers van PostNL gemiddeld 7,4 miljoen poststukken per dag. De decemberperiode is bij uitstek de periode waarin mensen met een kaartje laten weten dat ze aan elkaar denken. Tijdens de feestdagenperiode ligt het aantal poststukken daarom 1,5 keer hoger dan normaal. Het is heel belangrijk dat al deze mooie wensen tijdig bezorgd worden. Sipke Spoelstra, directeur operatie binnen het postbedrijf, is verantwoordelijk voor het aanpassen van de operationele processen op deze hoge piek.

Sipke Spoelstra: “Alle medewerkers in het postbedrijf zetten aankomende periode de schouders eronder om deze mooie klus te klaren. Er zijn extra mensen aangetrokken en het is inmiddels een traditie binnen ons bedrijf dat kantoorcollega’s ons daarbij een handje helpen. Op maandag bezorgen we normaal gesproken geen post, maar in deze drukke periode zijn er twee bezorgmaandagen ingelast. Ook legen we de brievenbussen op straat vaker. Tot slot roepen we mensen graag op om hun kerstkaarten bijtijds te versturen. Bij voorkeur voor 18 december. Zodat wij ervoor kunnen zorgen dat alle kerstwensen op tijd bij de ontvangers op de mat ploffen.”

Grote Kerstkaartenactie tegen eenzaamheid

Voor veel mensen zijn de feestdagen een periode van samenzijn. Tegelijkertijd vormen de feestdagen een uitdagende tijd voor mensen die eenzaamheid ervaren, met name sommige ouderen. Het sturen van een kerst- of nieuwjaarskaart kan deze mensen helpen zich minder eenzaam te voelen. PostNL roept ook dit jaar weer iedereen op om kerstkaarten te sturen voor de Grote Kerstkaartenactie. De Grote Kerstkaartenactie is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds in samenwerking met het PostNL Bijzondere Momenten Fonds en Kidsweek. Samen hopen zij duizenden ouderen vrolijke en mooie momenten te bezorgen aankomende kerst.

Klik hier voor de infographic over de kerstpost bij PostNL.
Bekijk hier Studio PostNL, met deze week aandacht voor de kerstpost.