PostNL onthult nieuwe gerobotiseerde pakketautomaat in samenwerking met Jumbo

Utrecht, 10 maart 2021 – In de Jumbo Foodmarkt Leidsche Rijn in Utrecht kunnen klanten vanaf 10 maart 2021 nog sneller en gemakkelijker hun PostNL pakket afhalen en versturen. Op die dag wordt daar namelijk een gloednieuwe, slimme pakketautomaat in gebruik genomen. Deze is in staat om volledig gerobotiseerd pakketten uit te geven en aan te nemen.

Gebruiksvriendelijk

De komende jaren wil PostNL meer en slimmer gebruik maken van?data,?digitalisering en robotisering. Het doel daarvan is onder meer om de logistiek en de informatievoorziening aan klanten te verbeteren. Met deze nieuwe generatie pakketautomaten kan de klant zelf, via een gemakkelijk te bedienen schermpje op de muur, zijn of haar pakket ophalen, zonder dat een medewerker daarbij hoeft te helpen. Om de veiligheid te waarborgen krijgt elke klant vooraf een unieke pincode via email of sms waarmee het pakket uit de machine kan worden gehaald. Ook kan een klant bij deze nieuwe gerobotiseerde pakketautomaat een pakket afgeven voor verzending.

Capaciteit

Bijkomend voordeel is dat deze nieuwe automaat met een capaciteit van 200 pakketten, vier keer zo groot is als de reguliere pakketautomaten. Aan de buitenkant zien klanten een scherm met een luik waar hun pakket doorheen gaat. Achter dat luik zit een grote ingebouwde opslagruimte. Dit zorgt ervoor dat mensen ook bij grote drukte hun pakket op kunnen halen bij het gewenste PostNL-punt. Jean-Luc Otten, Business Development Manager bij PostNL Retail is nauw betrokken bij dit project: “Ik ben trots dat PostNL, in navolging van enkele retailers, het eerste echt logistieke bedrijf ter wereld is dat deze mooie gerobotiseerde techniek gaat inzetten voor het uitreiken en collecteren van hoge volumes pakketten”.

Een mooie samenwerking

De nieuwe gerobotiseerde pakketautomaat is tot stand gekomen in samenwerking met supermarktketen Jumbo en distributeur Dujardin-Remmers. De pakketautomaat in Utrecht wordt een half jaar getest. Daarna is het de bedoeling dat deze nieuwe generatie slimme pakketautomaten vanaf eind 2021 bij steeds meer PostNL-punten door het hele land te zien zijn.