PostNL opent nieuwe depots en sorteercentra in België

Den Haag, 16 juli 2021 - Om in te spelen op de toenemende vraag vanuit de markt breidt PostNL in België fors uit. Het bedrijf neemt daar in september 2021 twee nieuwe pakkettendepots in gebruik. Ook opent er begin volgend jaar een eerste hoogtechnologisch sorteer- en distributiecentrum en start de bouw van een tweede. Daarmee creëert PostNL in België honderden extra banen.

De groei van e-commerce zet in België door. Om alle pakketten soepel en snel te kunnen blijven bezorgen, schaalt PostNL de capaciteit op. De opening van de twee nieuwe depots in Oevel en Desteldonk staat gepland voor september 2021 en is goed voor een uitbreiding met zo’n 300 ritten per dag*. Dat biedt de mogelijkheid voor het dagelijks leveren van tienduizenden extra pakketten. 

PostNL beschikt nu al over zeven pakkettendepots in België. Die staan in Sint-Niklaas, Ardooie, Namen, Vilvoorde, Wommelgem, Sint-Truiden en Mechelen. De twee nieuwe depots zijn goed voor zo’n 18.000 m² extra depotruimte. 

Begin 2022 opent het eerste Belgische hoogtechnologisch sorteer- en distributiecentrum in Willebroek. Gezien de groei is PostNL daarnaast druk bezig met de voorbereiding voor de bouw van een tweede hoogtechnologisch sorteer- en distributiecentrum in Oost-Vlaanderen. De bedoeling is dat dit in de tweede helft van 2022 in gebruik wordt genomen. 

De extra banen die de nieuwe depots en distributie- en sorteercentra opleveren, zijn banen bij zowel PostNL als bij haar bezorgpartners. De uitbreidingen in België vallen in de geplande investeringen voor de expansie van de capaciteit van PostNL.

*Van maandag tot en met zaterdag