PostNL: pakketvolume naar 1,7 miljoen per dag

Den Haag, 21 december 2020 – Het aantal pakketten dat PostNL bezorgt, is gestegen naar 1,7 miljoen per dag. De sluiting van niet-essentiële winkels heeft tot een stijging van de online aankopen geleid, bovenop de hoge volumes van eerdere weken. PostNL heeft ten opzichte van begin dit jaar de capaciteit inmiddels met 90% opgeschaald. Er worden diverse maatregelen genomen om de stroom pakketten beheersbaar te houden, zodat de bezorging tijdens de lockdown op dit maximale niveau goed en veilig door kan blijven gaan. Zo worden consumenten gevraagd hun retourzendingen tot na de jaarwisseling vast te houden.

Liesbeth Kaashoek, directeur Pakketten & Logistiek van PostNL: “Het aantal pakketten dat wij dagelijks voor onze klanten verwerken is sinds begin dit jaar nu bijna verdubbeld. In de sorteercentra worden momenteel iedere dag de maximale aantallen pakketten gesorteerd en in de pakketbussen geladen. De druk op ons netwerk is heel hoog. En onze medewerkers leveren elke dag weer een topprestatie om de pakjes van onze klanten naar de mensen thuis te krijgen. Met extra ritten, mensen en vrachtwagens én slim passen en meten, zijn we erin geslaagd om ons pakketvolume op te rekken naar een niveau van 1,7 miljoen pakketten per dag. Dat is het nieuwe maximum waarmee wij onze klanten tijdens deze lockdown kunnen blijven bedienen. En dat is óók het maximum omdat we de veiligheid en gezondheid van onze medewerkers altijd moeten kunnen blijven waarborgen.” 

Samenwerking met webwinkels, consumenten en retailers 

Om iedere dag het maximale aantal pakketten te kunnen blijven bezorgen, vraagt PostNL de medewerking van webwinkels, retailers en consumenten. Kaashoek: “We vragen consumenten om retourzendingen vast te houden tot 7 januari, en werken nauw samen met de webshops om dit mogelijk te maken. Met hen en met diverse retailers zijn we daarnaast in gesprek om op verschillende plekken in het land extra afhaallocaties te openen. Hierover verwachten we op korte termijn nadere informatie te kunnen delen.” 

PostNL begrenst voorlopig het aantal pakketten dat webshops kunnen aanleveren en dat geldt ook voor webshops die aanleveren bij PostNL-punten. Kaashoek: “Voor supermarkten en retailers met essentiële producten, waar het nu topdrukte is, verlicht dat de druk op de werkvloer. De pakketten moeten dan een dag wachten. Hiervoor vragen wij begrip aan onze klanten. Alles wat we doen, is erop gericht om het volume zo goed mogelijk te stroomlijnen, zodat we het maximale aantal pakjes per dag kunnen blijven bezorgen.”