Sint in het land: PostNL staat klaar voor feestdagendrukte

PostNL geeft tips om alle pakketten op tijd in huis te hebben

Den Haag, 18 november 2023 – Alle 50.000 medewerkers van bezorgers tot sorteerders die bij of voor PostNL werken staan weer in de startblokken voor de drukke feestdagenperiode. PostNL heeft diverse maatregelen genomen om zich op deze drukste periode van het jaar voor te bereiden, en iedereen in Nederland en België fijne feestdagen te kunnen bezorgen. Zo rijden er extra vrachtwagens, zijn er meer bezorgritten en er is een extra bezorgdag op zondag 26 november.

De drukste periode van het jaar in e-commerce begint traditioneel met de aankomst van Sinterklaas, vandaag op zaterdag 18 november. De week daarna volgt Black Friday, met 3 dagen later Cyber Monday. Iets meer dan een week later volgt sinterklaasavond. PostNL verwacht door deze twee koopjesdagen en het sinterklaasfeest een flinke piek in online bestellingen. Een piek die ruim twee weken aanhoudt en waarin PostNL miljoenen pakketten zal bezorgen.

Ongeveer twee keer zoveel pakketten per dag

Normaal gesproken bezorgt PostNL zo’n 1,1 miljoen pakketten per dag. Tijdens de feestdagenperiode zal dit aantal flink hoger liggen. PostNL heeft daarom gedurende het jaar al diverse voorbereidingen getroffen, zodat PostNL op piekdagen in november en december klaarstaat om ongeveer twee keer zoveel pakketten per dag te kunnen bezorgen. Omdat de pakkettenvolumes deze zomer wat lager waren, is de weg naar de piekdagen steiler dan normaal.

Voorbereidingen PostNL

Op deze piekdagen staan er zo’n 1.250 vrachtwagens en 6.000 pakketbussen klaar om de pakketten te vervoeren. Daarbij blijft PostNL scherp op duurzaam bezorgen: we gebruiken schonere brandstoffen en zetten waar mogelijk (licht) elektrische wagens en bussen in. Verder heeft PostNL aan webwinkels gevraagd om hun Black Friday acties vroeg te starten en daarmee pakketten waar mogelijk gespreid over de week aan te leveren.

Besteltips

PostNL deelt graag enkele tips om alles op tijd in huis te hebben.

  • Bestel zo veel mogelijk doordeweeks en ruim op tijd. Zo wordt de drukte gespreid en vertragingen voorkomen.
  • Stel in de PostNL-app je bezorgvoorkeuren in. Hiermee kun je zelf bepalen waar we je pakketjes bezorgen.
  • Kies ook eens voor bezorging bij een PostNL-punt of in een pakketautomaat. Zo kun zelf het moment én de plek kiezen waar je het pakketje ophaalt.
  • Via de track & trace-informatie in de PostNL-app vind je altijd de meest recente informatie over de status van je pakket.

Klik hier voor de infographic

Bekijk hier Studio PostNL, met deze week onder andere aandacht voor de voorbereidingen van de feestdagenperiode.