Raad van Commissarissen

Toezicht en advies

De Raad van Commissarissen houdt toezicht op de Raad van Bestuur en op de algemene gang van zaken binnen PostNL. Ook adviseert de Raad van Commissarissen de Raad van Bestuur. De Raad van Commissarissen beoordeelt de algehele organisatiestructuur van het bedrijf en de door de Raad van Bestuur vastgestelde controlemechanismen, alsook de algemene en financiële risico's en de interne risicomanagement- en controlesystemen.

Commissarissen

De nevenfuncties van de commissarissen worden niet vermeld, tenzij die relevant zijn voor de uitoefening van hun functie als lid van de Raad van Commissarissen van PostNL N.V.

Jan Nooitgedagt

Voorzitter Raad van Commissarissen

Management - Jan Nooitgedagt

Jan Nooitgedagt (1953, Nederlands) is op 17 april 2018 benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen. Zijn huidige termijn loopt af in 2026. Jan kwalificeert als onafhankelijk conform de Nederlandse Corporate Governance Code

Nevenfuncties

Jan is voorzitter van de raad van commissarissen van Invest-NL.

Loopbaan

Jan was voorheen voorzitter van de raad van commissarissen van TMG en SNS Reaal, vicevoorzitter van de raad van commissarissen van Rabobank, lid van de Raad van Commissarissen van Robeco en van Bank Nederlandse gemeenten, voorzitter van het bestuur van de VEUO en voorzitter van de foundation board van Nyenrode en lid van de raad van bestuur en CFO van AEGON. Hij bekleedde verder diverse functies binnen EY, als laatste als managing partner Nederland en België.

Marike van Lier Lels

Vicevoorzitter Raad van Commissarissen

Marike van Lier Lels

Marike van Lier Lels (1959, Nederlands) is op 16 april 2019 benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen. Haar huidige termijn loopt af in 2027. Marike kwalificeert als onafhankelijk conform de Nederlandse Corporate Governance Code.

Loopbaan 

Marike was onder andere lid van de raad van commissarissen van RELX, Dura Vermeer, NS, Eneco, Imtech, KPN, USG People en Connexxion, vicevoorzitter van de raad van commissarissen van TKH Group, executive vicepresident en chief operating officer van Amsterdam Airport Schiphol, lid van de executive board Deutsche Post Euro Express en directeur van Van Gend & Loos Benelux.

Nienke Meijer

Nienke Meijer

Nienke Meijer (1965, Nederlands) is op 20 april 2021 benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen. Haar huidige termijn loopt af in 2025. Nienke kwalificeert als onafhankelijk conform de Nederlandse Corporate Governance Code.

Nevenfuncties

Nienke is Cofounder en partner van de Stichting De Buitenboordmotor, voorzitter van het Nationaal Burgerberaad Klimaat, lid van de raad van commissarissen van Achmea en voorzitter van het bestuur van de Stichting De Volkskrant.

Loopbaan

Nienke was eerder voorzitter van het college van bestuur van Fontys Hogescholen, lid van de Adviesraad voor wetenschap, technologie en innovatie en lid van de raad van toezicht van het LUMC en Deloitte en bekleedde diverse commerciële en bestuurlijke rollen bij Wegener en VNU.

Jeroen Hoencamp

Jeroen Hoencamp

Jeroen Hoencamp (1966, Nederlands) is op 14 april 2020 benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen. Zijn huidige termijn loopt af in 2028. Jeroen kwalificeert als onafhankelijk conform de Nederlandse Corporate Governance Code.

Loopbaan

Jeroen was eerder CEO van VodafoneZiggo. Daarvoor bekleedde hij in de afgelopen 20 jaar binnen Vodafone diverse senior managementfuncties waaronder die van CEO van Vodafone Nederland, Ierland en Groot-Brittannië.

Ad Melkert

Ad Melkert

Ad Melkert (1956, Nederlands) is op 14 april 2020 benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen. Zijn huidige termijn loopt af in 2028. Ad kwalificeert als onafhankelijk conform de Nederlandse Corporate Governance Code.

Nevenfuncties 

Ad is op dit moment onder meer voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen, voorzitter raad van toezicht Florence en De Alliantie en Staatsraad in buitengewone dienst bij de Raad van State. 

Loopbaan 

Ad was eerder lid van de Tweede Kamer, minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, bewindvoerder van de Wereldbank en Onder-Secretaris-Generaal bij de Verenigde Naties.

Martin Plavec

Martin Plavec (1988, Tsjechisch) is op 18 april 2023 benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen. Zijn huidige termijn loopt af in 2027. Martin kwalificeert als niet-onafhankelijk conform de Nederlandse Corporate Governance Code.

Nevenfuncties

Martin is lid van de executive board van DODO Group, investment manager bij VESA Equity Investment en Investment associate bij Czech Media Invest.

Loopbaan

Martin was onder andere Investment Associate van EP Logistics International, chief financial officer van EP Resources, financieel analist van Energetický a průmyslový holding en Adviseur van de minister op het Ministerie van Industrie en Handel.

Koos Timmermans

Koos Timmermans (1960, Nederlands) is op 20 april 2021 benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen. Zijn huidige termijn loopt af in 2025. Koos kwalificeert als onafhankelijk conform de Nederlandse Corporate Governance Code.

Nevenfuncties 

Koos is lid van de raad van commisarissen van NN Group, lid van de raad van commissarissen van FMO, voorzitter van de raad van commissarissen van Havenbedrijf Rotterdam en lid van de raad van commisarissen KWF.

Loopbaan 

Koos was eerder CFO van ING, lid van het bestuur van Vereniging VNO/NCW, lid van de raad van commissarissen van de Duisenberg School of Finance, voorzitter van de raad van commissarissen van Stadsherstel Amsterdam, externe adviseur bij Bain & Company en het Amsterdam Institute of Finance.

Hannie Vlug

Hannie Vlug (1964, Nederlands) is op 19 april 2022 benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen. Haar huidige termijn loopt af in 2026. Hannie kwalificeert als onafhankelijk conform de Nederlandse Corporate Governance Code.

Nevenfuncties

Hannie Vlug is directievoorzitter bij de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven.

Loopbaan 

Hannie was onder andere lid van de raad van commissarissen van Zorg en Zekerheid, Woonzorg Nederland en bekleedde ze diverse leidinggevende functies binnen de Nederlandse Overheid, waaronder directeur Arbeidsverhoudingen bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en directeur Duurzaamheid bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

Commissies Raad van Commissarissen

Auditcommissie

Koos Timmermans | voorzitter
Marike van Lier Lels
Ad Melkert
Jan Nooitgedagt
Martin Plavec

Taakomschrijving Auditcommissie

Remuneratiecommissie

Ad Melkert | Voorzitter
Nienke Meijer
Koos Timmermans
Hannie Vlug

Taakomschrijving remuneratiecommissie

Nominatiecommissie

Jan Nooitgedagt | Voorzitter
Marike van Lier Lels
Jeroen Hoencamp
Taakomschrijving Nominatiecommissie

ESG commissie

Nienke Meijer | Chair
Jeroen Hoenkamp
Hannie Vlug
Martin Plavec

Taakomschrijving ESG Commissie