Albert Heijn, bol.com en PostNL doen proef met pakketautomaat

Zaandam, 17 mei 2021 - Vanaf vandaag kunnen klanten bij vijf Albert Heijn-winkels hun bol.com-pakket ophalen en retour sturen bij een speciaal daarvoor geplaatste pakketautomaat van PostNL. Zo wordt het voor klanten nog makkelijker hun bol.com-pakket op te halen wanneer het hen uitkomt.

Sinds 2013 kunnen klanten bol.com pakketten afhalen bij het bol.com-afhaalpunt bij hun Albert Heijn-winkel. Klanten maken steeds meer gebruik van de zelfservicemogelijkheden die technologie biedt. Het afgelopen jaar is hier een versnelling in gekomen. Zo is het gebruik van zelfscan verdrievoudigd en winkelen steeds meer mensen online.

Daarom kunnen consumenten vanaf vandaag bij vijf Albert Heijn-winkels in Voorhout, Delft, Alkmaar, Nijmegen en Maastricht hun bij bol.com bestelde pakket ophalen en retourneren bij de innovatieve pakketautomaat van PostNL. Tijdens het bestellen op bol.com kunnen zij de PostNL pakketautomaat als afleveroptie selecteren. Als het pakket aangekomen is, kan de locker met een code geopend worden. Ook kunnen andere pakketten met een PostNL-verzendlabel verstuurd of geretourneerd worden via de pakketautomaat.

De pakketautomaten bestaan uit 16 tot 49 lockers met verschillende formaten zodat het pakket altijd past. Klanten kunnen pakketten ophalen en retourneren tijdens de ruime openingstijden van Albert Heijn of, in het geval van Nijmegen en Maastricht, dag en nacht omdat de pakketautomaat zich daar buiten de winkel bevindt.

De nieuwe pakketautomaten staan bij de volgende vijf Albert Heijn-winkels:

  • Voorhout, Jacoba van Beierenhof 26 (in de winkel) 
  • Delft, W.H. van Leeuwenlaan 1 (in de winkel) 
  • Alkmaar, Europaboulevard 26 (in de winkel) 
  • Nijmegen, St. Jacobslaan 61 (buiten de winkel) 
  • Maastricht, Scharnerweg 110 (buiten de winkel)