Alkmaarse primeur: eerste Jumbo met inpandige PostNL-pakketautomaat

Alkmaar, 15 november 2019 – De Jumbo aan de Alkmaarse Johanna Naberstraat 51 is het eerste filiaal van de supermarktketen met een pakketautomaat van PostNL in de winkel. Sinds vrijdag 15 november kunnen Alkmaarders in deze Jumbo via de pakketautomaat pakketten ontvangen én versturen. Arjen Veenstra, filiaalmanager van deze Jumbo, nam de pakketautomaat vandaag officieel in gebruik.

Oplossing voor drukte

Sinds 2013 zit in deze Jumbo een PostNL-locatie waar klanten onder meer hun online bestellingen kunnen ophalen. Deze PostNL-locatie is inmiddels een van de drukste in Alkmaar. De pakketautomaat is een oplossing om die drukte aan te kunnen: klanten hoeven niet meer in de rij te staan om een pakket op te halen of te versturen. Filiaalmanager Arjan Veenstra: “Wij zien de PostNL-locatie in onze winkel echt als een extra service voor onze klanten. Hoe makkelijk is het om na het boodschappen doen meteen je pakketje op te halen? Maar als je dan 10 minuten in de rij moet staan, dan word je niet blij. We hebben samen met PostNL gekeken naar mogelijke oplossingen. We verwachten dat de pakketautomaat uitkomst biedt en we onze klanten weer de service kunnen bieden die ze van ons verwachten.”

Eerste automaat voor pakkettendepot Opmeer

De pakketautomaat wordt gevuld en geleegd door pakketbezorgers die werken vanuit het pakkettendepot in Opmeer. “Dit is voor ons de eerste pakketautomaat waarmee we gaan werken”, zegt depotmanager Laura Berns-Van Unen. “Alle collega’s die met de automaat gaan werken hebben hiervoor een werkinstructie gekregen. Het is natuurlijk hartstikke mooi dat we een partner als Jumbo op deze manier kunnen faciliteren. En voor de klanten is het ideaal dat ze hun pakketjes nu heel gemakkelijk zelf kunnen afhalen en versturen.”

Proef pakket- en briefautomaat

PostNL startte eind 2016 de proef met de pakket- en briefautomaat. Inmiddels staan er 118 automaten verspreid over Nederland: 114 pakket- en briefautomaten (met brievenbus) en 5 inpandige pakketautomaten, waaronder deze in de Jumbo in Alkmaar. De automaten zijn een aanvulling op het netwerk van postkantoren en pakketpunten van PostNL. Consumenten versturen en ontvangen steeds meer pakketten door de groei in online shoppen. PostNL biedt deze consumenten steeds meer bezorgopties. We leveren pakketten thuis, bij de buren of op een postkantoor of pakketpunt af. En dat doen we overdag, ’s avonds en in het weekend. Zie www.postnl.nl/pba voor meer informatie.

Op de foto van links naar rechts: Laura Berns-Van Unen (depotmanager PostNL), Diana Lansu (retailmanager PostNL) en Arjen Veenstra (filiaalmanager Jumbo).