Amersfoort verwelkomt 9e pakket- en briefautomaat PostNL

Amersfoort, 20 april 2020 - Vanaf vandaag staan er 9 pakket- en briefautomaten van PostNL in Amersfoort. Met de pakket- en briefautomaat kunnen consumenten 7 dagen per week, 24 uur per dag pakketten versturen en ontvangen. In totaal staan er nu 122 exemplaren verspreid over Nederland.

24 uur per dag, 7 dagen per week

De nieuwste pakket- en briefautomaat in Amersfoort staat ter hoogte van de Noordewierweg 127. “We zijn erg blij met dit 9e exemplaar in Amersfoort”, vertelt Linda van der Horst, formulemanager bij PostNL. “Consumenten winkelen steeds meer online. Ze ontvangen en versturen steeds meer pakketten, en willen dat doen waar en wanneer het hun goed uitkomt. De pakket- en briefautomaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Het Amersfoortse publiek weet de automaten goed te vinden – ze worden veel gebruikt.”

Locaties van de 9 pba’s

De 9 pakket- en briefautomaten in Amersfoort zijn te vinden ter hoogte van de volgende adressen:

1. Eemlaan 1
2. Operaplein 1
3. Graaf Hendriklaan 166
4. Wouda 61
5. Zielhorsterweg 65
6. Amelisweerd 155
7. Pieter Stastokerf 6
8. Maanlander 3 (op het terrein van MacCarwash)
9. Noordewierweg 127

Werking pakket- en briefautomaat

De pakket- en briefautomaat bestaat uit een brievenbus met 2 openingen en meerdere lockers in verschillende formaten voor pakketten. Deze is geschikt om pakketten te versturen en te ontvangen en is tegelijkertijd een brievenbus. Consumenten versturen en ontvangen steeds meer pakketten door de groei in online shoppen. PostNL biedt deze consumenten steeds meer bezorgopties. We leveren pakketten thuis, bij de buren of op een postkantoor of pakketpunt af. En dat doen we overdag, ’s avonds en in het weekend. Daarnaast kunnen consumenten sinds de zomer van 2017 nog voor de eerste bezorgpoging het afleveradres wijzigen. De automaten komen dicht bij of op locaties waar al een brievenbus staat en vervangen die betreffende brievenbus. PostNL blijft het netwerk van pakketpunten uitbreiden en daarbij horen ook deze automaten. Zie www.postnl.nl/pba voor meer informatie.