Avondklok: geen gevolgen voor post- en pakketbezorging PostNL

Den Haag, 22 januari 2021 – Gisteren heeft het kabinet aangekondigd een avondklok in te stellen vanaf zaterdag 23 januari tussen 21.00 - 04.30 uur. Dat betekent dat alleen noodzakelijke reizen zijn toegestaan in dat tijdsbestek. Werk valt daar ook onder en dit betekent dat PostNL ook na 21.00 uur de dienstverlening kan voorzetten. PostNL voorziet betreffende medewerkers van een werkgeversverklaring.

Het bezorgen van post, pakketten en andere zendingen voor onze klanten draagt bij aan het in stand houden van het maatschappelijk en economisch verkeer. PostNL is een 24-uursbedrijf waar altijd mensen aan het werk zijn. Medewerkers die buiten werken, of onderweg zijn van of naar hun werk, moeten wel een ‘werkgeversverklaring avondklok’ en een ‘eigen verklaring avondklok’ kunnen overleggen. De betreffende medewerkers ontvangen een werkgeversverklaring van PostNL en de ‘eigen verklaring avondklok’ vullen zij zelf in. Ook medewerkers van bezorgondernemers, uitzendbureaus en overige partners met wie PostNL samenwerkt zijn verplicht de twee verklaringen bij zich te dragen. Zij ontvangen de werkgeversverklaringen via hun werkgever.

De gezondheid en veiligheid van medewerkers, klanten en partners staan voorop. Zolang dat veilig en gezond kan, gaat PostNL door met het bezorgen op een verantwoorde wijze.