‘Bakkie voor een Pakkie’ in Zwolle

Den Haag, 18 juni 2024 - Bij de buurthuiskamer van het Leger des Heils aan de Geert Grootestraat in Zwolle staat sinds deze week een PostNL pakketautomaat. Buurtbewoners kunnen een pakketje ophalen of verzenden en ook een kopje koffie drinken. Zo zorgen PostNL en Leger des Heils samen voor meer verbinding in de wijk.

In de buurthuiskamers van het Leger des Heils kunnen mensen elkaar ontmoeten. Door een pakketautomaat bij de buurthuiskamers te plaatsen, komen mensen op een laagdrempelige manier met elkaar in contact. Voor elk pakket dat bij de automaat wordt afgehaald doneert het PostNL Bijzondere Momenten Fonds een vergoeding. Van dat geld biedt de buurthuiskamer de bezoekers een kopje koffie aan.

Buurthuiskamers belangrijke ontmoetingsplekken

Tot nu toe zijn er pakketautomaten geplaats in de buurthuiskamers in Alkmaar, Joure, Sint Maartensdijk, Hengelo, Nijmegen, Bovenkarspel en Delfzijl. “Dit is een groot succes”, vertelt kapitein Anita Kamperman, programmadirecteur Geloven in de Buurt bij het Leger des Heils “Mensen die al jaren bij elkaar in de wijk wonen maar nog nooit een woord met elkaar hadden gewisseld, gingen opeens met elkaar in gesprek. We zijn ontzettend blij met deze samenwerking met PostNL en hopen dat nog meer mensen onze buurthuiskamers weten te vinden."

Bakkie voor een pakkie

PostNL wil het werk van de Leger des Heils buurthuiskamers graag ondersteunen. Thijs Kerckhoffs, directeur PostNL Bijzondere Momenten Fonds: “Met de pakketautomaten zorgen we voor meer bekendheid van de buurthuiskamers en dus voor meer ontmoetingen tussen mensen. Even een praatje maken, kopje koffie erbij en je pakketje ophalen, dat is wat wij noemen een bakkie voor een pakkie.”

Altijd dichtbij

De buurthuiskamer aan de Geert Grootestraat 9 in Zwolle, is bijna elke dag geopend en er is wekelijks een wisselend programma. De PostNL pakketautomaat bij de buurthuiskamer is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.

Hoe het werkt? Dat leggen we uit in deze aflevering van StudioPostNL