Bakkie voor een pakkie: samenwerking Leger des Heils en PostNL zorgt voor verbinding in de wijk

Almere, 13 februari 2024 - Bij de buurthuiskamers van het Leger des Heils aan de Agonstraat in Hengelo en de Molenweg in Nijmegen staan sinds deze week PostNL pakketautomaten. Buurtbewoners kunnen hun pakketjes ophalen of verzenden terwijl ze onder het genot van een kopje koffie kennismaken met de buurthuiskamers en elkaar. Op deze manier zorgen PostNL en het Leger des Heils samen voor meer verbinding in de wijk.

In de buurthuiskamers van het Leger des Heils staat ontmoeting centraal. Door een pakketautomaat bij de buurthuiskamers te zetten, komen mensen op een laagdrempelige manier met elkaar in contact. Voor elk pakket dat bij de automaat wordt afgehaald doneert het PostNL Bijzondere Momenten Fonds een vergoeding. Van dat geld biedt de buurthuiskamer de bezoekers een kopje koffie aan.

Buurthuiskamers belangrijke ontmoetingsplekken

Eind 2022 werd er al een pakketautomaat bij de buurthuiskamers in Alkmaar, Joure en Sint Maartensdijk neergezet. Dit was een groot succes. “Mensen die al jaren bij elkaar in de wijk wonen maar nog nooit een woord met elkaar hadden gewisseld, gingen opeens met elkaar in gesprek”, vertelt kapitein Anita Kamperman, programmadirecteur Geloven in de Buurt bij het Leger des Heils. “We zijn daarom ontzettend blij met deze samenwerking met PostNL en hopen dat nog meer mensen onze buurthuiskamers weten te vinden.”

Bakkie voor een pakkie

PostNL wil het werk van de Leger des Heils buurthuiskamers graag ondersteunen. Thijs Kerckhoffs, directeur PostNL Bijzondere Momenten Fonds: “Met de pakketautomaten zorgen we voor meer bekendheid van de buurthuiskamers en dus voor nog meer ontmoetingen tussen mensen. Even een praatje maken, kopje koffie erbij en je pakketje ophalen, dat is wat wij noemen een bakkie voor een pakkie.”