Bijna 6 miljoen PostNL track & trace codes gecheckt in week voor kerst

Den Haag, 30 december 2021 PostNL bezorgde in de dagen voor kerst recordaantallen, rond de 2 miljoen per dag. Veel mensen volgden hun kerstcadeaus op de voet. Via de track & trace applicatie op de website of via de PostNL-app zijn van 18 tot en met 24 december 5.992.074 pakketten gevolgd.

De dag waarop de meeste pakketten werden gevolgd was dinsdag 21 december: ruim 1,7 miljoen barcodes werden gecheckt. De hele week voor kerst zag PostNL dit jaar meer gebruikers van de PostNL-app dan in dezelfde week in 2020. Het aandeel pakketten dat via de app wordt gevolgd neemt dus nog altijd toe, evenals het aantal gebruikers van de app. Momenteel zijn er 6,8 miljoen mensen met een PostNL-account. Door in de PostNL-app in te loggen met je PostNL-account ontvang je proactief meldingen over de status van pakketten die naar je onderweg zijn. Zo weten ontvangers precies welke PostNL-pakketten ze op welk moment kunnen verwachten. Consumenten kunnen ook in de app zien welke post naar hen op weg is. De functionaliteit Mijn Post kent inmiddels 2 miljoen gebruikers. Samen bekeken ze in 2021 ruim 400 miljoen poststukken via de PostNL-app.
 

Verzenden pakketten en brieven

De app geeft niet alleen informatie over te ontvangen post en pakketten maar maakt ook het verzenden gemakkelijker. De verzending van een pakket kan je thuis helemaal voorbereiden, zodat je het alleen nog hoeft af te geven op een PostNL-punt. De barcode wordt bij het PostNL-punt gescand vanuit de app en hoef je niet zelf te printen. Ook de wereld van post staat niet stil en PostNL biedt digitale oplossingen voor het versturen van post. Zo kan je een fotokaartje direct vanuit de app sturen. En voor de verzending van kaarten en brieven gebruiken steeds meer mensen de postzegelcode, de 9-cijferige postzegel die je online koopt en gewoon opschrijft op de plek waar normaal de postzegel wordt geplakt. 
 

Hoge rating voor PostNL-app

De PostNL-app wordt met meer dan 4,5 van de 5 te behalen sterren hoog gewaardeerd door gebruikers. Dat is mede te danken aan verbeteringen en nieuwe functionaliteiten die PostNL regelmatig doorvoert in de app. Sinds dit jaar kunnen gebruikers hun bezorgvoorkeur en niet-thuisvoorkeur voor het ontvangen van pakketten instellen. Als de bezorger voor een dichte deur staat kan  je pakketten standaard laten bezorgen bij de buren, op het PostNL-punt of op een veilige en droge plek rondom het huis. PostNL komt hiermee tegemoet aan de wens van de ontvangers om zelf zo veel mogelijk controle te hebben over de bezorging van hun pakket. 
 

Feiten en cijfers

  • Mensen met een PostNL-account: 6,8 miljoen
  • Gebruikers Mijn Post in de PostNL-app: 2 miljoen
  • Drukste dag in de PostNL-app: 21 december 2021
  • Aantal gevolgede track & trace codes in week kerst: 5.992.074
  • Hoogste aantal gevolgde track & trace codes op 1 dag: 1.731.142