Certificaat sociaal ondernemerschap uitgereikt aan partner PostNL

Den Haag, 13 december 2019 – Bij PostNL werken meer dan 500 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in verschillende pakkettensorteercentra in Nederland. De samenwerkingspartner van PostNL in Apeldoorn, HR-dienstverlener Personal Payroll, ontving vandaag uit handen van wethouder Joon van Apeldoorn het PSO Certificaat trede 3. Daarmee hebben zij de hoogst haalbare trede op de Prestatieladder Socialer Ondernemen bereikt. Zij krijgen deze erkenning omdat zij dagelijks tientallen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt succesvol begeleiden.

Afstand tot de arbeidsmarkt

Als grote werkgever zet PostNL zich landelijk in voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, door meer dan 500 werkplekken beschikbaar te stellen voor mensen die vallen onder de participatiewet. Deze samenwerking is succesvol, onder andere door een nauwe samenwerking met gemeentes en sociale werkplaatsbedrijven.

Dankzij de professionele begeleiding van Personal Payroll werken in Apeldoorn elke dag medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij sorteren in de ochtend pakketten in het sorteercentrum van PostNL Apeldoorn. Personal Payroll zorgt voor de werving, selectie en dagelijks begeleiding van deze medewerkers.

Liesbeth Kaashoek, directeur Pakketten en Logistiek van PostNL: “Wij vinden het belangrijk om een werkomgeving te creëren waar een plek is voor iedereen. In bijna al onze sorteercentra worden in de ochtend pakketten gesorteerd door medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij zijn er trots op dat ook hier in Apeldoorn een enthousiaste groep medewerkers aan het werk is mede door de samenwerking met en begeleiding van Personal Payroll. We feliciteren onze partner Personal Payroll dan ook met het behalen van dit certificaat, een erkenning voor sociaal ondernemerschap.”

PSO-certificaat

De PSO is een door TNO ontwikkeld wetenschappelijk onderbouwd meet- & registratie instrument. Daarnaast is het een kwaliteitskeurmerk dat inzichtelijk maakt in welke mate organisaties meer dan gemiddeld sociaal ondernemen. Waarbij met name gekeken wordt naar de inspanningen om werk te bieden aan kwetsbare groepen. Bedrijven met trede 3 behoren tot de koplopers voor wat betreft de omvang van de werkgelegenheid die wordt geboden aan de PSO-doelgroep. Lees meer over de Prestatieladder Socialer Ondernemen.

*Op 12 december heeft Personal Payroll bekendgemaakt haar dienstverlening verder voortzetten onder de naam Buddo.