Decemberzegels staan in het teken van het hoge noorden

Den Haag, 13 november 2023 - PostNL heeft vandaag de decemberzegels van dit jaar onthuld. Deze postzegels met speciaal tarief staan in 2023 in het teken van het hoge noorden. De illustraties zijn gemaakt door de Nederlandse illustrator Linde Faas die in Tromsø in Noorwegen woont en werkt.

Elk jaar brengt PostNL nieuwe decemberzegels uit waarmee consumenten en bedrijven elkaar tegen een speciaal tarief kerst- en nieuwjaarskaarten kunnen sturen. Het speciale decembertarief van € 0,96 per postzegel is geldig van 13 november 2023 tot en met 6 januari 2024. Een vel met 20 decemberzegels kost dit jaar € 19,20.

Sfeervolle impressies

Linde woont sinds 2017 in Noorwegen, wat van invloed is geweest op haar stijl van illustreren. Ook op de decemberzegels is dat zichtbaar. Op de Decemberzegels 2023 staan uiteenlopende illustraties, van een feestelijk gedekte tafel met magische taferelen in de dampende kerstdrank tot mensen en dieren die samen naar vallende sterren kijken en een huisje onder het noorderlicht met voetstappen in de sneeuw. De illustraties zijn kenmerkend voor het werk van Linde Faas, die de bijzondere kleuren van het licht in het hoge noorden combineert met de grootsheid van het landschap tot sfeervolle winterse impressies.

Beste wensen en een warme wintergroet

De decemberperiode is bij uitstek de periode waarin mensen laten weten dat ze aan elkaar denken. Een periode waarin mensen elkaar het beste wensen en (oude) contacten aanhalen en versterken. Het versturen van een kerst- of nieuwsjaarskaart is een mooi gebaar om te laten weten dat je aan iemand denkt. Het speciale tarief van de decemberzegel maakt het extra aantrekkelijk om iemand een warme wintergroet of vrolijk kerstgevoel te bezorgen.

Hond met brief

Wie in de winkel minimaal 2 vellen decemberzegels koopt, ontvangt als cadeau een speciaal voor PostNL ontworpen kerstbal van Vondels. Deze unieke kerstbal heeft dit jaar de vorm van een hond met een brief in de bek, afgeleid van een van de illustraties op de decemberzegels.

Verkrijgbaarheid

De Decemberzegels 2023 zijn vanaf 13 november 2023 verkrijgbaar bij alle verkooppunten van PostNL in Nederland en via de webshop. De postzegels zijn ook telefonisch te bestellen bij de klantenservice van Collect Club op telefoonnummer 088 – 868 99 00.