Derde brief aan klanten over publiciteit in België

Den Haag, 19 april 2022 - PostNL begrijpt dat klanten mogelijk bezorgd zijn over de beschuldigingen die in de Belgische krant Het Laatste Nieuws gepubliceerd zijn en stuurde daarom vandaag deze brief:

Geachte klant,

De Belgische krant Het Laatste Nieuws publiceert vandaag opnieuw beschuldigingen aan het adres van PostNL België. Net zoals de vorige keer gaat het om anonieme, niet te controleren informatie waarin wordt beweerd dat bezorgondernemers zouden werken met minderjarigen.

Deze beschuldigingen zijn eerder geuit in november vorig jaar. In geen van onze talloze dagelijkse, 100% dekkende controles en onderzoeken is hiervan iets gebleken. Het waarheidsgehalte van anonieme getuigenissen en geblurde beelden is niet te controleren; niet voor ons en niet voor andere partijen.

We hebben de journalist opgeroepen om eventuele feiten met ons te delen en door te geven aan Justitie. Want als dit werkelijk waar zou zijn is wat ons betreft aangifte bij Justitie de juiste route.

PostNL staat voor goede en sociale werkomstandigheden voor iedereen die bij of voor ons werkt. Wij houden ons aan de wet, werken volgens de regels en onze eigen business principles. Wij delen de resultaten van onze eigen controles voortdurend met de sociale inspectie.

Het leek mij goed je te informeren over deze publiciteit, zodat je direct weet wat onze reactie is. Mocht je vragen hebben, aarzel dan niet om me te benaderen.