Dutch Design: postzegels over objecten in een grenzeloos universum

Den Haag, 26 september 2022. Voor de nieuwste postzegeluitgifte in de serie Dutch Design ging de opdracht dit jaar naar Audrey Large. De Française studeerde in 2017 cum laude af aan de Design Academie Eindhoven en ontving in 2021 de Young Designer Award van de jury van de Dutch Design Awards.

Fabeldier

Voor de postzegels « Vergeet-mij-nietje » creëerde Large een digitaal 3D-beeld van een futuristisch fabeldier, met de romp op de onderste velrand. De nek loopt door over de tabs links op het postzegelvel en de kop staat op de postzegel linksboven. Op de overige postzegels staan uitstulpingen in de vorm van vazen en potten in verschillende glanzende kleuren.

Vierde uitgifte

Het postzegelvel « Vergeet-mij-nietje » is de nieuwste uitgifte van PostNL in de serie Dutch Design. Eerder verschenen in deze serie Praat met de hand van Bart de Baets (2021), Caleidoscoop van Hansje van Halem (2020) en “Gewoontjes” van Michiel Schuurman (2019). Voor de serie geeft PostNL ieder jaar winnaars of genomineerden van prestigieuze ontwerpwedstrijden een vrije opdracht om postzegels te ontwerpen.

Reizende objecten

Ontwerper Audrey Large is vooral bekend vanwege de beelden die zij met 3D-software maakt en vervolgens op 3D-printers in materiële objecten omzet. Large maakte voor de postzegels een totaalbeeld met daaraan verbonden aparte elementen voor op de 6 postzegels. “Ik ben altijd geïnteresseerd in hoe mijn 3D-modellen zich verplaatsen door verschillende stadia”, aldus Large. “Bijvoorbeeld van de digitale wereld van de computer naar de echte wereld van de printer. In die zin beschouwde ik de postzegels ook als objecten die zich verplaatsen, die reizen.”

Oeroud of futuristisch

In haar visuele en intuïtieve aanpak speelt de dubbelzinnigheid van het oppervlak van de objecten een belangrijke rol. Large: “Ik heb voor glanzende oppervlakken gekozen waardoor de objecten zowel oeroud of futuristisch kunnen zijn. Ook het kleurverloop zweeft en is bovendien gebogen. Zo kijk je naar een open wereld binnen een universum zonder grenzen, hoeken, randen of andere beperkingen. Dat past binnen mijn streven om sprekende beelden te maken die betekenis hebben, vibreren en buiten zichzelf treden.”

Verkrijgbaarheid

Het postzegelvel « Vergeet-mij-nietje » telt 6 postzegels in 6 verschillende ontwerpen, met de waardeaanduiding internationaal 1 voor post tot en met 20 gram met een internationale bestemming. De postzegels zijn vanaf 26 september2022 verkrijgbaar bij de Bruna-winkels en via de webshop. De postzegels zijn ook telefonisch te bestellen bij de klantenservice van Collect Club op telefoonnummer 088 - 868 99 00. De geldigheidstermijn is onbepaald.

Voor meer informatie en foto’s:

PostNL Corporate Communicatie
T: 088 - 868 82 60
E: mediarelations@postnl.nl