Eerste hoogtechnologische PostNL-sorteercentrum in België geopend

Mechelen, 14 maart 2022 – Vrijdag werd het eerste Belgische hoogtechnologische sorteer- en distributiecentrum in Willebroek officieel geopend. Vandaag rollen er voor de eerste keer tienduizenden pakjes over de sorteerband tot in de pakketbussen van de bezorgers die voor PostNL de pakketten bij de mensen thuis bezorgen. In Nederland heeft PostNL 26 van deze pakkettensorteercentra.

Als het sorteercentrum in Willebroek op volle capaciteit werkt, zullen er elke dag zo’n 400 mensen werken. Dat is inclusief 250 bezorgers. Dagelijks worden er tot 60.000 pakketten gesorteerd.

Groeiende e-commerce

Dankzij dit duurzame sorteercentrum slaagt PostNL erin de groeiende vraag vanuit de e-commerce markt te beantwoorden. Tegelijkertijd blijft de beleving van de webwinkel en de consument optimaal. De pakketten die PostNL hier sorteert zijn de online bestellingen bij Belgische webwinkels voor de hele Benelux. Door de komst van het sorteercentrum is het voor Belgische webwinkels mogelijk om later aan te leveren bij PostNL en dit zorgt ervoor dat consumenten langer kunnen winkelen.

Duurzaam gebouw

Het sorteercentrum, met een vloeroppervlakte van 8.400m², verkrijgt het BREEAM-certificaat. Dit is een keurmerk voor de meest duurzame gebouwen met minimale milieu-impact. Er is geïnvesteerd in duurzame installaties en er worden bijna 1.000 zonnepanelen geïnstalleerd op het dak van het sorteercentrum. Op die manier wekt PostNL meer dan de helft van de verbruikte energie van het depot zelf duurzaam op. Ook installeert PostNL een laadplein waar elektrische bussen kunnen opladen.

Feestelijke opening

De officiële opening vond vrijdag plaats in aanwezigheid van enkele prominenten, waaronder de burgemeester van Willebroek, Eddy Bevers, en de ambassadeur der Nederlanden, Pieter-Jan Kleiweg. Liesbeth Kaashoek, directeur PostNL pakketten Benelux, en de burgemeester knipten samen met depotmanager Jimmy Andries het lintje door.