Gemeente Harderwijk verwelkomt 5 pakket- en briefautomaten PostNL

Den Haag, 25 maart 2019 – Op maandag 25 maart heeft PostNL 5 pakket- en briefautomaten in Harderwijk geplaatst. Hiermee breidt PostNL de proef met deze pakket- en briefautomaat verder uit. Met de pakket- en briefautomaat kunnen consumenten 7 dagen per week, 24 uur per dag pakketten versturen en ontvangen.

Waar en wanneer het uitkomt

Vanaf vandaag kunnen consumenten in Harderwijk terecht bij de innovatieve pakket- en briefautomaat van PostNL om hun pakketten te ontvangen en hun brief en/of pakket te versturen. Jean-Luc Otten, Business Development Manager bij PostNL: “Consumenten winkelen steeds meer online. Ze ontvangen en versturen steeds meer pakketten, en willen dat doen waar en wanneer het hun goed uitkomt. De pakket- en briefautomaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.”

Centrale locaties

De 5 pakket- en briefautomaten in Harderwijk staan ter hoogte van de volgende adressen: Selhorsthof 2, Deventerweg 6, Triasplein 79, Krommekamp 115 en Achterste Wei 1. (Deze laatste is vanaf 30 maart operationeel.) Otten: “We zijn op dit moment nog met de gemeente in gesprek over de plaatsing van een zesde automaat, in de buurt van het PC Hooftplein. We zoeken elke keer naar goed bereikbare, centrale locaties. De gemeente Harderwijk was vanaf de start enthousiast over de pakket- en briefautomaat.”

Landelijke proef

PostNL startte de proef met de pakket- en briefautomaat eind 2016 met vijftien automaten in Almere. In 2017 volgden Limburg en Tilburg. Om op grotere schaal inzicht krijgen in de keuzes die een gebruiker maakt bij het ontvangen en verzenden van pakketten, breidde PostNL de proef begin 2018 uit naar Breda en Amersfoort. In het najaar van 2018 volgden Den Haag, Amsterdam, Hardinxveld-Giessendam, Stein, Nijmegen en Zwolle. Begin 2019 voegde PostNL hier Zaandijk aan toe. Met de 5 automaten in Harderwijk komt het totaal nu op 71 pakket- en briefautomaten in Nederland.

Werking pakket- en briefautomaat

De pakket- en briefautomaat bestaat uit een brievenbus met twee openingen en meerdere lockers in verschillende formaten voor pakketten. Deze is geschikt om pakketten te versturen en te ontvangen en is tegelijkertijd een brievenbus. Consumenten versturen en ontvangen steeds meer pakketten door de groei in online shoppen. PostNL biedt deze consumenten steeds meer bezorgopties. We leveren pakketten thuis, bij de buren of op een postkantoor of pakketpunt af. En dat doen we overdag, ’s avonds en in het weekend. Daarnaast kunnen consumenten sinds de zomer van 2017 nog voor de eerste bezorgpoging het afleveradres wijzigen. De automaten komen dicht bij of op locaties waar al een brievenbus staat en vervangen die betreffende brievenbus. PostNL blijft het netwerk van pakketpunten uitbreiden en daarbij horen ook deze automaten. Zie www.postnl.nl/pba voor meer informatie.