Gouden postzegel voor 18-jarige prinses Amalia

Den Haag, 7 december 2021 - Vandaag is de Prinses van Oranje 18 jaar geworden. Ter gelegenheid van deze bijzondere gebeurtenis brengt PostNL een gouden postzegel uit met het portret van prinses Amalia.

Monochroom portret

Op de gouden postzegel is een monochroom portret van de Prinses van Oranje opgenomen, gemaakt tijdens Koningsdag 2021 in Eindhoven. Het lettertype voor de waardeaanduiding 1 en Nederland is een ontwerp uit 2018 van letterontwerper Martin Majoor uit Arnhem. Voor de typografie van de titel ‘Amalia 18 jaar’ is gebruikgemaakt van de MuseoModerno, ontworpen door Pablo Cosgaya, Héctor Gatti en Marcela Romero in 2010.

Beperkte oplage

De 24-karaats gouden postzegel is in een oplage van slechts 750 stuks vervaardigd. PostNL levert de postzegel inclusief een speciaal bewaardoosje met certificaat van echtheid. De prijs bedraagt € 50,00.

Gouden postzegels

PostNL geeft gouden postzegels uitsluitend uit ter gelegenheid van bijzondere jubilea en andere speciale herdenkingen en altijd in een beperkte oplage. Eerder verschenen onder meer de gouden postzegels 350 jaar Rembrandt, 40 jaar Erwin Olaf (portretten van koning Willem-Alexander en koningin Máxima), de serie Einde van de Tweede Wereldoorlog, Nijntje 65 jaar, de cassette Oranje in Goud (gouden postzegels van alle vorsten en vorstinnen van Nederland) en de serie Hugo de Groot. Elke postzegel is gemaakt van 24-karaats goud.

Verkrijgbaarheid

De gouden postzegel ‘Amalia 18 jaar’ is, zolang de voorraad strekt, uitsluitend verkrijgbaar via de webshop en bij de klantenservice van Collect Club op telefoonnummer 088 - 868 99 00. Op de postzegel staat waardeaanduiding 1, bedoeld voor post tot en met 20 gram met een bestemming binnen Nederland. De geldigheidstermijn is onbepaald.

Foto prinses Amalia © PPE/pool/RPE/Schoemaker