Groningse primeur: eerste PostNL-pakketautomaat geplaatst in de provincie

Groningen, 12 juni 2019 – Sinds deze week kunnen inwoners van Groningen gebruikmaken van de eerste pakketautomaat van PostNL in de provincie. Deze pakketautomaat staat in de Decathlon aan het Sontplein 5 in de stad Groningen. Met deze automaat neemt PostNL een volgende stap in de proef om consumenten op een zelfgekozen moment pakketten te laten ontvangen en versturen.

Landelijke proef 

“We zijn erg blij met deze eerste pakketautomaat in Groningen”, vertelt Jean-Luc Otten, Business Development Manager bij PostNL. “In 2016 startten we de proef met deze automaten. Inmiddels staan er nu pakket- automaten en pakket- en briefautomaten (met brievenbus) in Almere, Zuid-Limburg (Beringe, Grashoek, Klimmen, Limbricht, Schinnen, Wessem), Tilburg, Breda, Amersfoort, Amsterdam, Den Haag, Geertruidenberg, Hardinxveld-Giesendam, Stein, Nijmegen, Zwolle, Sittard-Geleen, Harderwijk, Oisterwijk, Wageningen, Zwolle, Kaatsheuvel, Den Hoorn en dus Groningen. Daarmee komt het totale aantal op 96. Deze pakketautomaat is de derde die binnen staat, de rest staat allemaal buiten. Daardoor is dit een mooie locatie om nieuwe ervaringen op te doen en meer inzicht te krijgen in de keuzes die gebruikers maken bij het ontvangen en verzenden van pakketten.” 

Extra traffic naar de winkel 

De pakketautomaat staat in de Groningse vestiging van Decathlon, aan het Sontplein 5. Emma Kuipers, Store Leader: “Wij zijn best trots op deze pakketautomaat van PostNL in onze winkel. Er zitten in deze omgeving nauwelijks tot geen PostNL-punten. Mensen kunnen dus nergens hun pakketten ophalen of juist wegbrengen. Als Decathlon pakken we nu een maatschappelijke rol door in deze behoefte te voorzien. En mooi bijkomend voordeel voor ons: extra traffic naar onze winkel.” 

Werking pakket- en briefautomaat

De pakketautomaat bestaat meerdere lockers in verschillende formaten voor pakketten. De automaat is geschikt om pakketten te versturen en te ontvangen. Consumenten versturen en ontvangen steeds meer pakketten door de groei in online shoppen. PostNL biedt deze consumenten steeds meer bezorgopties. We leveren pakketten thuis, bij de buren of op een postkantoor of pakketpunt af. En dat doen we overdag, ’s avonds en in het weekend. PostNL blijft het netwerk van pakketpunten uitbreiden en daarbij horen ook deze automaten. Zie www.postnl.nl/pba voor meer informatie.