Koningsspelen: PostNL maakt sportief Oranjefeest voor meer dan 1,3 miljoen basisschoolleerlingen mede mogelijk

Den Haag, 20 april 2023 – Meer dan 1,3 miljoen basisschoolleerlingen vieren op 20 en 21 april een sportief Oranjefeest met behulp van door PostNL bezorgde sport- en feestpakketten.

Meer dan 6.000 pakketten

PostNL draagt ook dit jaar weer bij aan de Koningsspelen, waarbij leerlingen door heel Nederland met een feestelijke sportdag in beweging komen. Om dit te faciliteren bezorgt PostNL kosteloos meer dan 6.000 pakketten aan deelnemende scholen in Nederland, zodat iedereen mee kan doen. Dat geldt dus ook voor de scholen in het Caribisch deel van ons Koninkrijk: PostNL zorgt ook voor de distributie naar de Nederlandse scholen in het buitenland die de Koningsspelen vieren.

PostNL Bijzondere Momenten Fonds

Het kosteloos bezorgen van de Koningsspelenpakketten wordt mogelijk gemaakt door het PostNL Bijzondere Momenten Fonds. Thijs Kerckhoffs, directeur: “Ik vind het mooi dat onze pakketbezorgers en -sorteerders bijdragen aan Koningsspelen. Het is een feestelijke dag waar alle kinderen aan kunnen deelnemen, ongeacht waar ze vandaan komen, waar ze wonen of wat er in de portemonnee van hun ouders zit. Zo vieren we echt samen dit Oranjefeest."