Minifiguren van LEGO spelen samen op de kinderpostzegels 2023

Den Haag, 13 oktober 2023 - Op de nieuwe kinderpostzegels verbeelden minifiguren van de LEGO Groep het thema ‘laat ieder kind meedoen’ van de kinderpostzegelactie van 2023. Vanaf vandaag bezorgt PostNL de kinderpostzegels, die ook dit jaar weer door ruim 130.000 schoolkinderen aan de deur zijn verkocht.

De kinderpostzegelactie staat dit jaar in het teken van kinderen die te maken hebben met sociale en maatschappelijke uitsluiting. Steeds meer kinderen hebben thuis zulke grote problemen dat ze zich niet optimaal kunnen ontwikkelen en zo niet het beste uit zichzelf kunnen halen. Kinderpostzegels helpt deze kinderen met projecten waardoor ze steviger in hun schoenen komen te staan en waarmee ze hun horizon verbreden.

IJspret

Op de kinderpostzegels 2023 staat een winters tafereel dat zich afspeelt op de kade van een Nederlands stadje, met typisch Nederlandse ijspret op de bevroren gracht. Op de achtergrond van de bovenste postzegels is een doorlopende rij grachtenhuisjes afgebeeld. Op de kade spelen kinderen samen: ze fietsen, luisteren naar muziek en skateboarden. Ieder kind doet mee.

Hoofdrol voor minifiguren

Het design-team van de LEGO Groep maakte voor de kinderpostzegels een grote illustratie met de LEGO minifiguren in de hoofdrol. De illustratie is opgebouwd rond het thema ‘laat ieder kind meedoen’. Marloes Zwagerman, manager brand relations bij de LEGO Groep in Antwerpen, vertelt dat het thema van de kinderpostzegels dit jaar heel goed past bij de waarden van de LEGO Groep. “Iedereen is gelijkwaardig, dat zie je ook aan de gelijke huidskleur van onze minifiguren. De diversiteit laten we zien in bijvoorbeeld haarstijl of kledingkeuze. Maar ook op andere manieren. Zo is er, zoals je op een van de postzegels ziet, een rolstoel gemaakt. Wie je ook bent, iedereen is welkom om samen te spelen.”

‘Speel goed’

De LEGO Groep is een Deense speelgoedfabrikant die in 1947 de eerste bouwsteentjes op de markt bracht. In de jaren ‘70 verschenen de eerste minifiguren, later gevolgd door themaproducten als stad, middeleeuwen, techniek, ruimtevaart, science fiction, piraten en robots. De naam LEGO komt uit het Deens en is een afkorting van de woorden ‘leg godt’, wat zoveel betekent als ‘speel goed’.

Meer zelfvertrouwen, mentaal sterker

Directeur Sofie Vriends van Kinderpostzegels ziet dat steeds meer kinderen vastlopen en niet dezelfde kansen krijgen om zich optimaal te ontwikkelen. Met de hulp van heel Nederland wil Kinderpostzegels deze kinderen weer laten meedoen. Vriends: “Onze projecten helpen kinderen om meer zelfvertrouwen te krijgen en mentaal sterker te worden. We laten kinderen ervaren dat ze er niet alleen voor staan, én dat zij ook elkaar kunnen helpen. Samen zorgen we ervoor dat kinderen het beste uit zichzelf halen en dat ieder kind kan meedoen, op school en daarbuiten.”

Verkrijgbaarheid

Het postzegelvel kinderpostzegels telt 5 postzegels in 5 ontwerpen, met de waardeaanduiding Nederland 1, bedoeld voor post tot en met 20 gram met een bestemming binnen Nederland. PostNL bezorgt de bestelde kinderpostzegels vanaf 11 oktober. De postzegels zijn, zolang de voorraad strekt, sinds 9 oktober ook verkrijgbaar bij Bruna, via de webshop en op de website van Kinderpostzegels. De postzegels zijn verder telefonisch te bestellen bij de klantenservice van Collect Club op telefoonnummer 088 868 99 00. De geldigheidstermijn is onbepaald. De prijs voor een vel met 5 postzegels is € 7,55, inclusief de bijslag van € 0,50 per postzegel.