Nieuwe postzegels tonen Bonaire's onderwaterwereld

Den Haag, 10 juni 2024 – PostNL heeft vandaag een nieuw postzegelvel uitgebracht in de serie "Beleef de natuur", met de onderwaterwereld van Bonaire als thema. Deze uitgifte toont vissen en andere zeedieren uit het Bonaire National Marine Park, waaronder de reuzenmanta, walvishaai en soepschildpad.

In de serie Beleef de natuur van PostNL gaat de komende jaren de aandacht uit naar de flora en fauna van Caribisch Nederland. De uitgiften van 2024 staan in het teken van de natuur op Bonaire. Terwijl de eerste postzegels waren gewijd aan de vogels en vlinders van het eiland, gaat deze derde uitgifte onder water.

Duiktoerisme

De onderwaterwereld van Bonaire is een trekpleister voor duiktoeristen, met meer dan 80 duikplekken en een rijke biodiversiteit van meer dan 470 vissoorten. Het marine park beslaat 4200 hectare en reikt tot 60 meter diepte.

Onderwaterfotografie

Ontwerper Frank Janse heeft de postzegels verrijkt met grafische elementen en onderwaterfoto's, die vaak doorlopen op aangrenzende postzegels en de velrand. De foto's zijn voorzien van lichteffecten die kenmerkend zijn voor onderwaterfotografie.

Verkrijgbaarheid

Het postzegelvel "Beleef de natuur - onderwaterwereld Bonaire" bestaat uit 10 postzegels met de waardeaanduiding Nederland 1, geschikt voor post tot 20 gram binnen Nederland. Verkrijgbaar vanaf 10 juni voor € 10,90 bij PostNL-verkooppunten, Bruna-winkels en via postnl.nl. De geldigheid is onbepaald.