Oisterwijkse primeur: eerste pakket- en briefautomaat PostNL geplaatst

Oisterwijk, 29 mei 2019 – Sinds woensdag 29 mei kunnen Oisterwijkers gebruikmaken van de eerste pakket- en briefautomaat van PostNL in de stad. Deze pakket- en briefautomaat is het 86e exemplaar in Nederland. Met de automaat in Oisterwijk neemt PostNL een volgende stap in de proef om consumenten op een zelfgekozen moment pakketten te laten ontvangen en versturen.

Landelijke proef

“We zijn erg blij met deze pakket- en briefautomaten in Oisterwijk”, vertelt Jean-Luc Otten, Business Development Manager bij PostNL. “In 2016 startten we de proef met de pakket- en briefautomaat. Inmiddels staan er nu pakket- en briefautomaten in Almere, Zuid-Limburg (Beringe, Grashoek, Klimmen, Limbricht, Schinnen, Wessem), Tilburg, Breda, Amersfoort, Amsterdam, Den Haag, Geertruidenberg, Hardinxveld-Giesendam, Stein, Nijmegen, Zwolle, Harderwijk en dus ook Oisterwijk. Daarmee komt het totale aantal op 86. Deze pakket- en briefautomaat in Oisterwijk staat op de grens van een industriegebied en woonwijk. Een mooie locatie om nieuwe ervaringen op te doen en meer inzicht te krijgen in de keuzes die gebruikers maken bij het ontvangen en verzenden van pakketten.”

Automaat in de voortuin

De pakket- en briefautomaat staat ter hoogte van de Schijfstraat 23, in de ‘voortuin’ van Last Mile Logistics. Eigenaar van Last Mile Logistics Bart Sebregts: “Wij leveren sinds de start van de proef de elektronica en software voor de pakket- en briefautomaat. Hoe gaaf is het om als leverancier zelf een pakket- en briefautomaat voor de deur te hebben! Daarnaast is het ook ontzettend handig. Voor de bewoners van de wijk hier verderop. Maar ook voor onszelf: we versturen en ontvangen elke dag genoeg pakketten. En misschien wel nog mooier: we kunnen potentiële klanten meteen laten zien wat we doen.”

Werking pakket- en briefautomaat

De pakket- en briefautomaat bestaat uit een brievenbus met 2 openingen en meerdere lockers in verschillende formaten voor pakketten. Deze is geschikt om pakketten te versturen en te ontvangen en is tegelijkertijd een brievenbus. Consumenten versturen en ontvangen steeds meer pakketten door de groei in online shoppen. PostNL biedt deze consumenten steeds meer bezorgopties. We leveren pakketten thuis, bij de buren of op een postkantoor of pakketpunt af. En dat doen we overdag, ’s avonds en in het weekend. De automaten komen dicht bij of op locaties waar al een brievenbus staat en vervangen die betreffende brievenbus. PostNL blijft het netwerk van pakketpunten uitbreiden en daarbij horen ook deze automaten. Zie www.postnl.nl/pba voor meer informatie.