Paarden vol kracht, gratie en liefde op nieuwe postzegels

Den Haag, 25 maart 2024 - Op de nieuwste postzegels van PostNL uit de serie Typisch Nederlands staat het paard centraal. De serie is in 2024 gewijd aan de dieren die we het best kennen en die het dichtst bij ons staan. In deze serie verschenen eerder dit jaar postzegelvellen met koeien en met honden.

De vandaag uitgegeven postzegels ‘Typisch Nederlands - paarden’ zijn ontworpen door het bureau Total Design uit Amsterdam. Op de zegels zijn 2 paarden vol kracht, gratie en liefde geportretteerd. Ze staan dicht tegen elkaar aan, terwijl hun hoofden elkaar raken. De ontwerpers van het bureau gaven een moderne twist aan de postzegels door met behulp van het AI-programma Midjourney portretten te ontwerpen als beeldjes van glanzend Delfts blauw.

Vloeiende lijnen

Voor grafisch ontwerper Adam Lane overheersen verwondering en fantasie. “Straalden bijvoorbeeld de honden nog kracht uit en de koeien gemoedelijkheid, hier zie je bijna mythische wezens. Dat wordt versterkt door de vloeiende lijnen en door de decoraties op de huid die door Midjourney zijn gemaakt. Bij de andere dieren hebben die decoraties een klassiek karakter, gebaseerd op bijvoorbeeld bloempatronen en landschappen. Op de paardenhuiden is iets heel anders ontstaan. Het lijkt wel sciencefiction, alsof je planeten ziet rondzweven in een ver sterrenstelsel.”

Verkrijgbaarheid

Het postzegelvel ‘Typisch Nederlands – paarden’ telt 6 gelijke postzegels, met de waardeaanduiding Nederland 1, bedoeld voor post tot en met 20 gram met een bestemming binnen Nederland. De postzegels zijn vanaf 25 maart 2024 verkrijgbaar bij de Bruna-winkels en via de webshop. De postzegels zijn ook telefonisch te bestellen bij de klantenservice van Collect Club op telefoonnummer 088 - 868 99 00. De geldigheidstermijn is onbepaald. De prijs per vel met 6 postzegels is € 6,54.