Pakjesboot in aantocht: PostNL staat klaar voor feestdagendrukte

Den Haag, 10 november 2022 – Extra vrachtwagens, meer ritten en een extra bezorgdag: iedereen die bij- en voor PostNL werkt staat klaar voor de feestdagendrukte. Sinterklaas is onderweg en komt zaterdag weer aan in Nederland. De intocht van Sinterklaas, op zaterdag 12 november, is voor PostNL de start van de drukste periode van het jaar. Rond 25 november (Black Friday), in de week voor Sinterklaas, wordt een piek in het aantal online bestellingen verwacht. Dat betekent dat medewerkers bij PostNL in die weken druk in de weer zijn om alles voor pakjesavond bezorgd te krijgen. Daarna staat Kerstmis voor de deur: met allerlei maatregelen wordt de drukte aangepakt om iedereen fijne feestdagen te bezorgen.

Voorbereidingen PostNL

PostNL bereidt zich het hele jaar door voor op de feestdagendrukte. Vanuit 28 locaties gaan pakketbezorgers op pad om door het hele land pakketten te bezorgen. Er worden extra vrachtwagens ingezet en pakketbussen rijden meer ritten. Op piekdagen zijn daarmee zo’n 1.250 vrachtwagens onderweg en rijden de pakketbezorgers in totaal rond de 6.000 ritten om alles op tijd te kunnen bezorgen. En ook dit jaar staat de bezorgcapaciteit paraat voor de zondag na Black Friday. Tijdens de feestdagen zetten de medewerkers samen de schouders eronder en wordt er extra en langer gewerkt in zowel de post- als de pakkettensorteercentra. Tijdens de drukste dagen is PostNL daardoor voorbereid om rond de 2 miljoen pakketten per dag te bezorgen.

Besteltips

Tips om alles op tijd in huis te hebben: door zoveel mogelijk doordeweeks en ruim op tijd te bestellen wordt de drukte gespreid en kunnen vertragingen beter voorkomen worden. Met de bezorgvoorkeuren van PostNL kan iedereen zelf bepalen waar pakketjes bezorgd worden bij afwezigheid. Bezorging bij een PostNL punt of pakket-en briefautomaat geeft dan ook de mogelijkheid om zelf het moment én de plek te selecteren waar het pakketje opgehaald kan worden. PostNL probeert vertragingen zoveel als mogelijk te voorkomen. Via de track en trace informatie, in de PostNL app, wordt iedereen die een pakket besteld heeft met de meest recente informatie op de hoogte gehouden.

Klik hier voor de infographic

Klik hier voor meer informatie over de besteltips