Pakketbezorger gemist? Vanaf 1 juli informeert PostNL ontvangers alleen nog digitaal

Den Haag, 8 april 2022- Wie niet thuis is op het moment dat de pakketbezorger voor de deur staat, ontvangt per 1 juli 2022 alle informatie over de locatie van het pakket per mail of in de PostNL-app. Op die manier is PostNL in staat de meest actuele informatie te delen over de status van een pakket, waar en wanneer je wil. Én er wordt zo’n 70.000 kilo papier per jaar, ofwel 206 esdoornbomen, bespaard.

Bij ongeveer 9% van de te bezorgen pakketten is de ontvanger niet thuis op het moment van bezorging. Het pakket wordt dan meestal bij de buren bezorgd, of bij een PostNL-punt in de buurt. Wanneer dit het geval is, krijgen ontvangers de informatie over de locatie van het pakket via een briefje op de mat, e-mail of in de PostNL-app. Het voordeel van de digitale informatie is dat je altijd en overal de status van je pakket kan checken en het de meest actuele informatie bevat. In mei 2021 is PostNL deels al gestart met het digitaal informeren in plaats van met het briefje op de mat. De digitale informatievoorziening richting ontvangers levert grote voordelen op. Ontvangers waarderen het dat de meest actuele informatie over hun pakket overal en altijd via e-mail en in de app beschikbaar is. Het scheelt de pakketbezorger tijd en het bespaart 70.000 kilo papier per jaar. Vanaf 1 juli informeert PostNL iedereen die iets thuis laat bezorgen per e-mail of via de app. De komende maanden loopt er een campagne om ontvangers hiervan bewust te maken.

6,9 miljoen PostNL-accounts
Inmiddels zijn er zo’n 6,9 miljoen digitale PostNL-accounts. Door in de PostNL-app in te loggen met een PostNL-account ontvangen ontvangers proactief meldingen over de laatste status van pakketten die naar hen onderweg zijn. Ook is in de app te vinden wat er gebeurt met het pakket wanneer de bezorging niet gelukt is. Daarnaast komt de app ook voor andere zaken van pas. Een ander bezorgmoment of -plaats kiezen, een verzendlabel aanmaken voor een te versturen pakket, een PostNL-punt zoeken, zien welke post er naar je onderweg is of een postzegelcode kopen. Allemaal zaken waar de PostNL-app bij helpt.

Digitale oplossingen
Het digitaal informeren over de status van de bezorging is handig voor de ontvanger, scheelt tijd voor de bezorger, bespaart papier en het past binnen de digitaliseringsstrategie van PostNL. Dankzij de inzet van digitale oplossingen kan een steeds hogere efficiëntie en kwaliteit van diensten worden bereikt. Het informeren van ontvangers over de laatste status van hun pakket waar en wanneer zij dat willen, is daar een onderdeel van.