Populaire cryptopostzegel nu voor iedereen verkrijgbaar

DEN HAAG, 22 september 2022 - De allereerste Nederlandse cryptopostzegel van PostNL, was binnen 12 uur uitverkocht tijdens de pre-sale op 2 september. Vanaf vandaag 10:00 uur begint de reguliere verkoop en is de NL crypto stamp verkrijgbaar via nlcryptostamp.nl en in alle filialen van Bruna. Dit is meteen ook de laatste kans om een NL crypto stamp aan te schaffen, want de oplage is beperkt.

De NL crypto stamp is een bijzondere NFT (Non Fungible Token), vertelt van Bob van Ierland, directeur Mail Nederland bij PostNL: ‘Het is niet alleen de allereerste van Nederland, maar met de relatief lage aankoopwaarde van € 9,05 en vanwege het feit dat er met iDEAL betaald kan worden, is de NL crypto stamp ook een zeer bereikbare NFT. In de wereld van NFT’s is het doorgaans vanzelfsprekend dat je aankopen doet met crypto valuta. In dit geval is dat dus niet nodig en dat maakt deze cryptopostzegel zeer toegankelijk.’

De NL crypto stamp is ook een wereldwijde primeur. Het is namelijk de eerste cryptopostzegel die gezamenlijk uitgegeven wordt door twee postbedrijven. PostNL heeft de krachten gebundeld met de Oostenrijkse Post. De allereerste duo-set met zowel de NL crypto stamp als de Oostenrijkse Crypto Stamp 4.0 is daarom uitgereikt aan de ambassadeur van Oostenrijk, Astrid Harz. De cryptopostzegel werd haar overhandigd door Van Ierland namens PostNL, en Patricia Liebermann, Hoofd Filatelie bij Oostenrijkse Post. Dit gebeurde tijdens de Blockchain Expo op 20 september in de RAI Amsterdam. 

Cryptopostzegel komt tot leven met AR-experience 

De NL crypto stamp is voorzien van een bijzonder technisch hoogstandje: een augmented reality (AR) beeldervaring. Hierdoor is het mogelijk om de virtuele en de echte wereld met elkaar te verbinden. Dankzij AR wordt de stier op de cryptopostzegel als een digitaal beeld door je camera geprojecteerd naar de werkelijkheid. Zo zie je via de camera op je telefoon een stier bij jou in de ruimte staan. De NL crypto stamp bevat twee soorten AR-belevingen: een slapende en een actieve. Elke smartphone met NFC-functionaliteit kan de AR-beleving activeren. 

Extra beveiliging met de NFC-chip 

De NL crypto stamp bevat alle laatste ontwikkelingen wat betreft beveiliging. Zo is de verpakking van de digitale tweeling voorzien van extra bescherming, waardoor de cryptopostzegel pas na opening van de verpakking te scannen is. Hierdoor is het niet mogelijk dat de NL crypto stamp voor aanschaf al wordt uitgelezen. Daarbij bevat de Nederlandse cryptopostzegel ook een NFC-chip om de echtheid van de postzegel te verifiëren. 

Exclusief 3D-bull masker bij speciale duo-set 

Vanaf vandaag is ook een duo-set van beide cryptopostzegels verkrijgbaar. Deze bestaat niet alleen uit de Nederlandse en de Oostenrijkse cryptopostzegel, maar ook uit een 3D-bull masker om zelf in elkaar te zetten. De duo-set is voor €39,90 te koop, exclusief via de webshop van Collect Club.