PostNL bezorgt met regenboogbussen ter ere van Coming Out Day

Den Haag, 5 oktober 2020 – Vanaf morgen rijden vijf PostNL-bussen in regenboogkleuren rond om post en pakketten te bezorgen. De bussen zijn in samenwerking met het Pride-netwerk van PostNL in het leven geroepen. In de maand oktober rijden de regenboogbussen door heel Nederland. PostNL steunt hiermee de internationale Coming Out Day op 11 oktober en benadrukt als grote werk- en opdrachtgever het belang van diversiteit en inclusie.

De vijf bussen die PostNL transformeert in regenboogkleuren zijn vooral op bezorgroutes in het centrum van Amsterdam, Den Haag, Naaldwijk en Groningen te zien maar rijden ook op verschillende routes in heel Nederland. Jack Brilleman, voorzitter van het PostNL Pride-netwerk: ‘Dit jaar was er vanwege corona geen Canal Parade tijdens de Amsterdam Gay Pride waar wij aan konden bijdragen. Daarom hebben we deze actie genaamd “Hoe zichtbaar ben jij?” bedacht om aandacht te geven aan Coming Out Day. Dus zwaai vooral even als je de gekleurde bussen ziet rijden.’

Bob van Ierland, directeur HR, voegt toe: ’Wij juichen dit creatieve idee van ons Pride-netwerk toe. Onze medewerkers maken ons bedrijf tot een succes. Daarom zorgen we voor een aantrekkelijke en veilige werkomgeving waar je jezelf kunt zijn. Dat dragen we 365 dagen per jaar uit en de regenboogbussen in het kader van Coming Out Day dragen verder bij aan zichtbaarheid en acceptatie.”

PostNL Pride
PostNL is met 50.000 mensen een grote werk- en opdrachtgever en PostNL Pride is één van de netwerken binnen het bedrijf. De visie van PostNL Pride is dat lesbische, homo-, en biseksuele, en transgender (LGBT) collega’s volledig zichtbaar, geaccepteerd en gewaardeerd zijn overal ons bedrijf. Het actieve netwerk van PostNL Pride doet bijna elk jaar mee aan de Canal Parade en is actief op de Coming Out Day. Ook organiseert PostNL Pride bijeenkomsten en borrels.