PostNL bezorgt vanaf vandaag zelftesten voor de overheid

Den Haag, 18 augustus 2021 Vanaf vandaag vallen bij de eerste Nederlandse huishoudens de 2 gratis zelftesten op de mat. De overheid wil dat alle huishoudens van Nederland gratis 2 zelftesten kunnen krijgen. PostNL mag de logistiek daaromheen verzorgen. De verspreiding van de testen moet bij gaan dragen aan het voorkomen van een nieuwe coronagolf na de zomer.

Vorige week bezorgde PostNL al de eerste brieven verstuurd waarin staat hoe je 2 zelftesten kunt bestellen. De bezorging van deze brieven duurt tot begin september. Vanaf maandag 16 augustus kan men de zelftesten daadwerkelijk bestellen. PostNL Fulfilment pakt samen met 3 partners, namelijk Nic. Oud, Jetmail en Montapacking, de zelftesten in en maakt ze verzendklaar. Vanaf vandaag worden de eerste enveloppen met zelftests door de brievenbus bezorgd.

Het is niet de eerste keer dat PostNL van de overheid opdracht krijgt om zelftesten te bezorgen. Dat gebeurde eerder al voor het hoger onderwijs. Huub Zijlstra, sectormanager Health: “Met dit soort opdrachten helpen wij Nederland om corona onder controle te krijgen en dat is natuurlijk iets waar we trots op zijn. Het is mooi dat we samen deze maatschappelijke bijdrage kunnen leveren.”

Voor meer informatie:
PostNL Corporate Communicatie
T: 088 - 868 82 60
E: mediarelations@postnl.nl