PostNL brengt twee nieuwe postzegelvellen uit: eerbetoon aan de huismus en Nederlandse onderwaternatuur

PostNL heeft twee nieuwe postzegelvellen uitgebracht die zowel de huismus als de Nederlandse onderwaterflora en -fauna eren. Het eerste vel, onderdeel van de serie 'Typisch Nederlands', markeert het Jaar van de huismus, uitgeroepen door Sovon Vogelonderzoek en Vogelbescherming Nederland. Het tweede vel, 'Onderwaternatuur', wordt ingezonden voor de EUROPA stamp best design competition en toont de bittervoorn en de watergentiaan.

Typisch Nederlands - Zangvogels

De huismus is de bekendste zangvogel en nog steeds de meest voorkomende vogel in Nederland. Ter ere van dit bekende vogeltje heeft PostNL een nieuw postzegelvel uitgebracht. Het ontwerp, gemaakt door Total Design uit Amsterdam, combineert een Delfts blauwe stijl met kunstmatige intelligentie om een eigentijdse twist te geven aan het klassieke beeld. De close-up van twee huismussen geeft een gevoel van intimiteit en onderstreept hun vrolijke en nieuwsgierige uitstraling.

Het postzegelvel bevat zes identieke postzegels met een waardeaanduiding van Nederland 1, bedoeld voor post tot 20 gram binnen Nederland. Het vel is vanaf 13 mei 2024 verkrijgbaar bij Bruna-winkels, de PostNL-webshop en kan telefonisch worden besteld bij Collect Club op 088 - 868 99 00. De prijs voor het vel is € 6,54, met een onbepaalde geldigheidstermijn.

Onderwaternatuur: Bittervoorn en Watergentiaan

Het tweede postzegelvel, 'Onderwaternatuur', toont de unieke kenmerken van de bittervoorn, een vis die zich voortplant via zoetwatermosselen. Ook de watergentiaan staat op met vel, een plant met bloemen die slechts één dag bloeien. Het vel bevat een golvend lijnpatroon dat het bewegende water symboliseert en wordt ontworpen door Bart de Haas.

Dit postzegelvel bevat eveneens zes identieke postzegels, met een waardeaanduiding van internationaal 1 voor post tot 20 gram naar internationale bestemmingen. Het vel is ook vanaf 13 mei 2024 verkrijgbaar bij Bruna-winkels, PostNL-webshop of telefonisch via Collect Club. De prijs is € 9,90 en de geldigheidstermijn is onbepaald.