PostNL eert André van Duin met jubileumpostzegels

Den Haag, 24 juni 2024 – Vandaag viert André van Duin zijn 60-jarig artiestenjubileum. Ter gelegenheid hiervan overhandigde Herna Verhagen, CEO van PostNL, vandaag het eerste exemplaar van een speciaal postzegelvel. Deze postzegels eren André van Duin voor zijn indrukwekkende carrière als imitator, komiek, filmster, zanger, tekstschrijver, programmamaker en presentator.

Het postzegelvel "André van Duin 60 jaar publiekslieveling" toont foto's die verschillende aspecten van André's carrière belichten. De zes postzegels zijn 180 graden ten opzichte van elkaar geplaatst, met drie postzegels linksonder en drie rechtsboven. Op de velrand zijn twee grote portretten van André toegevoegd, één uit 1964 en één recent portret, waarbij de kleuren omgekeerd zijn voor een opvallend contrast. Grafisch ontwerper Sandra Smulders uit Gouda ontwierp de postzegels, geïnspireerd door André's rustige en vriendelijke persoonlijkheid.

Bijzondere momenten

Smulders koos onderwerpen die André nauw aan het hart liggen, zoals het televisieprogramma Animal Crackers, de Dik Voormekaar Show en zijn toespraak op de Dam tijdens de Nationale Dodenherdenking in 2021. Ook bevat het postzegelvel beelden van zijn eerste doorbraak en zijn huidige rol als presentator van Heel Holland Bakt. Het laatste beeld toont André thuis in zijn eigen studio.

Postzegel met goud

Ter gelegenheid van dit bijzondere jubileum van André van Duin geeft PostNL een gouden postzegel uit. Elke postzegel is gemaakt met 24-karaat goud waarop een portret van André van Duin staat. Het eerste exemplaar hiervan kreeg André ook uit handen van Herna Verhagen. Deze postzegel is verkrijgbaar via de webshop en de klantenservice en kost € 50,-. De oplage hiervan is beperkt, namelijk 750 stuks.

Verkrijgbaarheid

Het postzegelvel "André van Duin 60 jaar publiekslieveling" bevat zes postzegels met de waardeaanduiding Nederland 1, bedoeld voor post tot en met 20 gram binnen Nederland. De postzegels zijn vanaf 24 juni 2024 verkrijgbaar bij Bruna-winkels en via de PostNL-webshop. Bestellingen kunnen ook telefonisch worden geplaatst bij de klantenservice van Collect Club op 088 - 868 99 00. De postzegels zijn onbeperkt geldig en een vel met zes postzegels kost € 6,54.