PostNL geeft drukte bij pakketpunten weer

Den Haag, 9 oktober 2020 - Vanaf deze week kunnen mensen die hun pakket willen ophalen bij een PostNL-punt zien hoe druk het daar is. In de PostNL-app wordt een indicatie van de drukte per tijdsperiode weergegeven. Consumenten kunnen op basis daarvan zelf kiezen wat het beste moment is om hun pakket op te halen.

Eric van Westbroek, directeur Online bij PostNL: “In tijden van corona willen mensen drukke plekken kunnen vermijden. Met de informatie in de app kun je zelf een keuze maken. Op basis van historische data voorspellen wij de drukte. En consumenten kunnen zelf ook aangeven hoe druk het op een locatie is. Met die data gaan we deze service continu verbeteren.”

PostNL-app

De mogelijkheden binnen de PostNL-app worden steeds verder uitgebreid. Zo kun je onder andere de status van je pakket checken en het bezorgmoment en de bezorglocatie wijzigen. Ook kun je zien welke post naar je onderweg is, een digitale postzegelcode aanmaken, een fotokaart versturen en een adresverzoek sturen aan je contacten waardoor je een online adresboek aanmaakt. In de PostNL-app zijn de 3.600 PostNL-punten in Nederland te zien en sinds deze week kun je dus voor de locatie waar jouw pakket ligt ook zien hoe druk het daar is. De PostNL-app heeft ruim 5 miljoen gebruikers.