PostNL lanceert dit najaar de derde NL crypto stamp

Naast Nederland, Luxemburg en Oostenrijk, ook België toegevoegd aan unieke samenwerking

Den Haag, 5 juli 2024 – PostNL kondigt de introductie van de derde Nederlandse crypto postzegel aan. Deze bijzondere postzegel, waarvan het ontwerp en de naam nog geheim zijn, zal in het najaar van 2024 verkrijgbaar zijn. Een hint over het nieuwe ontwerp wordt na de zomer onthuld.

Cryptostamp roadmap
De komende maanden worden er meer details over het ontwerp van de nieuwe cryptopostzegel bekend gemaakt. Op deze roadmap staat ergens al een eerste hint naar het definitieve design.

Maurice Unck, Directeur MailNL van PostNL, is enthousiast over de nieuwe uitgave: "Met trots presenteren we binnenkort de derde editie van onze Nederlandse crypto postzegel. Mooi om onze klanten opnieuw een uniek verzamelobject aan te bieden en we verwelkomen onze zuiderburen met hun bijdrage aan deze speciale editie."

Uitbreiding internationale samenwerking

Uniek aan de samenwerking tussen de landen is dus nieuwkomer België. Chris Peeters, CEO bpostgroup: "Wij zijn verheugd om onze eerste crypto postzegel te lanceren. Door de traditie van filatelie te combineren met blockchaintechnologie bieden we onze klanten een nieuwe manier om postzegels te verzamelen en te ruilen die zowel veilig als innovatief is. Dit initiatief illustreert ook onze internationale samenwerkingen met Österreichische Post, PostNL en POST Luxembourg."

Najaar 2024

De verkoop van de nieuwe NL crypto stamp start in het najaar van 2024. De prijs van deze exclusieve postzegels is, net als het aangetekende tarief, vastgesteld op €10,80. PostNL raadt geïnteresseerden aan om de crypto nieuwsbrief en de website in de gaten te houden voor de meest recente updates en onthullingen.

Voor verzamelaars die de vorige edities hebben gemist, zijn de laatste exemplaren van de Nederlandse crypto postzegels 2 – 'Leeuw' en 'Safe' – nog beschikbaar via de webshop van PostNL. Voor meer informatie kijk op onze website.