PostNL verhuist medio 2021 naar Stationspostgebouw bij Hollands Spoor

Den Haag, 15 februari 2019 - Het hoofdkantoor van PostNL verhuist uiterlijk eind juni 2021 van de Prinses Beatrixlaan in Den Haag naar het Stationspostgebouw bij NS-station Den Haag HS. De Centrale Ondernemingsraad (COR) van PostNL heeft hierover een positief advies afgegeven en het contract met de verhuurder van het Stationspostgebouw is deze week ondertekend. Daarmee is de op handen zijnde verhuizing van het hoofdkantoor van PostNL definitief.

Eén locatie 

Het nieuwe gebouw voorziet in de behoefte van PostNL om z’n hoofkantoormedewerkers zoveel mogelijk te huisvesten op één locatie. Het kantoor van PostNL’s pakkettenbedrijf is momenteel nog gevestigd in Hoofddorp. Deze medewerkers verhuizen in 2019 eerst naar de Prinses Beatrixlaan. Uiterlijk eind juni 2021 verhuist het hele hoofdkantoor van PostNL naar het Stationspostgebouw. Het verhuizen van PostNL hoofdkantoormedewerkers vanuit twee gebouwen naar één gebouw vereenvoudigt de onderlinge samenwerking wat ten goede komt van de dienstverlening. Daarnaast zijn de huisvestingskosten van het Stationspostgebouw lager dan die van de Prinses Beatrixlaan en levert de verhuizing PostNL ook een kostenbesparing op. 

Moderne werkomgeving in Rijksmonument 

Het Stationspostgebouw is een Rijksmonument met een heel eigen karakter dat bovendien een rol speelt in de bedrijfshistorie van PostNL. Het Stationspostgebouw is tussen 1940 en 1949 gebouwd en in het verleden werden er posttreinen van PTT Post geladen en gelost. De komende periode wordt het gebouw naar wens van PostNL verbouwd en ingericht. De entree krijgt een open karakter en is verbonden met de directe omgeving. Er komt een groot atrium in het midden van het gebouw, waardoor alle verdiepingen zichtbaar met elkaar worden verbonden. Op die manier ontstaat een moderne en prettige werkomgeving die specifiek gericht is op samenwerking.