PostNL stelt pakketautomaten open

PostNL gaat in de loop van 2023 zijn pakketautomaten openstellen voor andere vervoerspartijen. Dat betekent dat consumenten vanaf dat moment pakketjes van verschillende vervoerspartijen in een PostNL-pakketautomaat kunnen ophalen en verzenden. Op dit moment staan er al meer dan 400 pakketautomaten van PostNL op verschillende locaties. Het doel is om dit aantal uit te breiden naar 1.500 PostNL-pakketautomaten in 2024, zodat iedereen een pakketautomaat in de buurt heeft.

Met pakketautomaten kunnen consumenten zelf bepalen waar en wanneer zij hun pakketje ophalen of wegbrengen. Het merendeel van de PostNL-pakketautomaten is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Met het openstellen van de PostNL-pakketautomaten voor vervoerspartijen, die hiervan gebruik willen maken, wordt het voor klanten nog makkelijker hun pakketten op te halen of te verzenden op een moment dat ze zelf kunnen kiezen.

Barry Husman, Directeur Retail Benelux: “Consumenten maken graag gebruik van de PostNL-pakketautomaten en vinden deze uiterst gebruiksvriendelijk. Om de klantbeleving verder te vergroten zijn we daarom nu druk bezig met het uitbreiden van het aantal PostNL-pakketautomaten en werken we toe naar de openstelling ervan.”

IT-systeem

PostNL zet in op versnelling van digitalisering om klanten en consumenten een nog betere en unieke klantervaring te kunnen bieden. Voor het openstellen van de pakketautomaten bouwt PostNL een speciaal IT-platform zodat andere vervoerspartijen een koppeling kunnen maken met de pakketautomaten van PostNL. Op die manier kunnen consumenten straks voor pakketten van verschillende vervoerders bij één pakketautomaat terecht.

Uitbreiding aantal PostNL-pakketautomaten

Inmiddels staan er meer dan 400 PostNL-pakketautomaten in heel Nederland in veel verschillende gemeenten, waaronder Almere, Tilburg en Breda. Maar ook bij partners zoals KPN, Jumbo, Gamma, Karwei en Q-park vestigingen. Om het doel van 1.500 PostNL-pakketautomaten in 2024 te bereiken, is PostNL in gesprek met gemeenten en andere geïnteresseerden.

Lees hier meer over de pakketautomaten van PostNL.