Pakket- en briefautomaat Verstuur én ontvang uw brieven en pakketten waar en wanneer u wilt

Met de proef "Pakket- en briefautomaat" onderzoeken we mogelijkheden om het versturen en ontvangen van uw pakket nog eenvoudiger te maken. Deze automaat staat 7 dagen in de week, 24 uur per dag voor u klaar. Zo bepaalt u zelf wanneer u uw pakket verzendt of juist ophaalt.

Proef van een jaar

De nieuwe Pakket-en briefautomaat is een proef die wij in Almere en in Limburg doen voor een periode van een jaar. In totaal zullen wij in Almere 16 en in Limburg 6 van deze automaten plaatsen. Het komende jaar willen wij onderzoeken of deze innovatie daadwerkelijk voorziet in de behoefte van de consument om makkelijk en dichtbij pakketten te versturen en ontvangen. Het is tegelijkertijd een brievenbus. PostNL evalueert de proef na een jaar en besluit dan óf en zo ja, op welke wijze eventuele uitbreiding plaatsvindt. Voor vragen, suggesties en of opmerkingen over de Pakket-en briefautomaat, kunt u contact opnemen met onze klantenservice: 0900-0990.

Hoe ontvang ik een pakket in de Pakket- en briefautomaat?

Als u bij een webwinkel iets heeft besteld, kies dan voor de optie ‘Ophalen op een PostNL-locatie’. Selecteer de locatie van de Pakket- en briefautomaat naar uw keuze. Bestelt u bij een webwinkel die deze bezorgoptie niet aanbiedt? Dan kunt u na de eerste bezorgpoging met de ‘niet-thuis-code’ aangeven dat u uw pakket wilt ophalen bij een Pakket- en briefautomaat. Dit kunt u ook aangeven via onze PostNL-app. Wij zorgen er dan samen voor dat u uw pakket kunt ophalen in de automaat, wanneer u dat uitkomt.

Hoe haal ik mijn pakket op uit de Pakket- en briefautomaat?

Als u heeft aangegeven dat u uw pakket wilt ophalen bij de automaat, dan ontvangt u een sms of een e-mail. Hierin vindt u een unieke code om de automaat te openen. Zo kunt u het pakket ophalen, op een tijdstip en dag waarop het u uitkomt.

Uw pakket versturen via de Pakket- en briefautomaat

U verstuurt uw pakket* heel eenvoudig door de volgende stappen te volgen:
  • Maak het pakket klaar voor verzending via postnl.nl/directregelen of via de PostNL-app
  • Print het verzendlabel uit en plak deze op het pakket
  • Scan het pakket bij de Pakket- en briefautomaat
  • De automaat geeft aan in welk vak u uw pakket kunt plaatsen
*U kunt een pakket versturen via de Pakket- en briefautomaat als deze een maximale afmeting heeft van 70x35x50 cm (breedte x hoogte x diepte).

Uw brief versturen via de Pakket- en briefautomaat

Als u een brief wilt versturen, dan werkt dit precies hetzelfde als uw vertrouwde brievenbus. Heeft u een Brievenbuspakje? Scan dan de barcode bij de automaat voor Track & Trace, zo kunt u uw Brievenbuspakje volgen. Vervolgens kunt u dit ook in de brievenbus afgeven.

De voordelen

  • 24 uur per dag, 7 dagen per week te gebruiken
  • Voor brieven en pakketten
  • Altijd een Pakket- en briefautomaat bij u in de buurt (in totaal 16 automaten in Almere)
  • Eenvoudig in gebruik