PostNL verbetert toegankelijkheid app met nieuwe features: widget, donkere modus en schermlezer

Den Haag, 26 november 2020 – PostNL introduceert deze maand drie nieuwe features voor de PostNL-app: de widget, donkere modus en schermlezer. Deze features verbeteren de toegankelijkheid van de app die inmiddels 5,8 miljoen gebruikers heeft. PostNL introduceert continu nieuwe features in de PostNL-app om consumenten nog meer inzicht en controle te geven over hun post en pakketten.

Widget

Via de widget zie je in één oogopslag de status van je pakket op het beginscherm van je telefoon zonder de app te openen. Het toont het levermoment van het pakket dat naar je onderweg is. Verwacht je meerdere pakketten? Dan wordt dit ook getoond. Door op de informatie in de widget te klikken kun je alle zendingen snel in de PostNL-app bekijken en je vindt daar aanvullende informatie. Deze functie is beschikbaar op Android en op iOS (vanaf iOS14).

Donkere modus

Vanaf nu is het mogelijk om ook de donkere variant van de PostNL-app te gebruiken. Sommige gebruikers vinden de donkere modus op hun smartphone rustiger voor hun ogen, beter leesbaar en daarmee fijner in gebruik. Een bijkomend voordeel is dat de batterij van een smartphone minder snel leeg raakt.

Schermlezer

Om de PostNL-app voor iedereen toegankelijk te maken is het vanaf nu ook mogelijk om informatie te laten voorlezen met de VoiceOver- (iOS) of Schermlezer- (Android) functie op de smartphone. Dit is, naast de onlangs geïntroduceerde mogelijkheid om zelf de lettergrootte aan te passen, een belangrijke aanvulling om de gebruikservaring van mensen met bijvoorbeeld visuele beperkingen te verbeteren.

PostNL-app

Alles op één plek voor post en pakketten. De mogelijkheden binnen de PostNL-app worden steeds verder uitgebreid. Zo kun je onder andere de status van je pakket checken en het bezorgmoment wijzigen. Ook kun je zien welke post naar je onderweg is, een digitale postzegelcode aanmaken, een fotokaart versturen en een adresverzoek sturen aan je contacten waardoor je een online adresboek aanmaakt. De widget, donkere modus en schermlezer komen deze maand beschikbaar voor zowel iOS14 als Android-gebruikers.