PostNL vergroot leefbaarheid in Amersfoort door bezorging met LEVV’s

In het centrum van Amersfoort is PostNL gestart met de bezorging van pakketten met de inzet van LEVV's. Deze licht elektrische vrachtvoertuigen zijn volledig uitstootvrij en een stuk kleiner dan een gewone bestelbus. De LEVV's zijn stil, schoon, smal, wendbaar en overlastarm. Dat is dus goed voor het klimaat én de omgeving. Met de inzet van deze voertuigen helpt PostNL de stad leefbaar te houden.

PostNL vergroot leefbaarheid in Amersfoort door bezorging met LEVV’s

Jort Hoestra, Logistiek Ontwerper Implementatie bij PostNL: “Mooi dat we nu ook in Amersfoort de leefbaarheid kunnen vergroten door de inzet van de LEVV. In de krappe binnensteden komt de LEVV tot zijn recht. Het wagentje neemt minder ruimte in beslag en dat is prettig voor de chauffeur en de medeweggebruikers. Dit wordt ook aangetoond door de positieve feedback van de consumenten.”

Stadsvriendelijke pakketbezorging

PostNL wil in 2025 in 25 binnensteden uitstootvrij bezorgen. Samen met verschillende overheden en andere bedrijven heeft PostNL in dat kader de Green Deal Zero Emissie Stadslogistiek ondertekend. De introductie van de LEVV's geeft invulling aan de ambitie van Amersfoort om de stadslogistiek duurzamer en slimmer te organiseren. Amersfoort is de vijfde stad waar PostNL in de binnen stad met de inzet van LEVV's bezorgd, de wagens werden eerder al in gebruik genomen in Groningen, Arnhem, Amsterdam en Den Haag.

Duurzame bezorging

PostNL werkt voortdurend aan innovaties en oplossingen om bij te dragen aan de transitie naar een duurzame economie en samenleving. De LEVV's zijn onderdeel van de ruim 2100 elektrische voertuigen van PostNL. De LEVV's worden in Nederland geproduceerd en zijn speciaal voor PostNL ontwikkeld. De wagens zijn 100% elektrisch, verbruiken 5-10 keer minder dan een elektrische bus en worden opgeladen via een normaal stopcontact.