PostNL vergroot leefbaarheid in Leiden door bezorging met LEVV’s

Den Haag, 29 januari 2024 - In het centrum van Leiden is PostNL gestart met de bezorging van pakketten met de inzet van LEVV's. Deze licht elektrische vrachtvoertuigen zijn volledig uitstootvrij en een stuk kleiner dan een gewone bestelbus. Dat is dus goed voor het klimaat én de omgeving. Met de inzet van deze voertuigen helpt PostNL de stad leefbaar te houden.

Stadsvriendelijke pakketbezorging

PostNL wil in 2025 in 25 binnensteden uitstootvrij bezorgen en in 2030 alle pakketten en post emissievrij bezorgen in de last mile. Samen met verschillende overheden en andere bedrijven ondertekende PostNL in dat kader de Green Deal Zero Emissie Stadslogistiek. De introductie van de LEVV's geeft invulling aan de ambitie van Leiden om de stadslogistiek duurzamer en slimmer te organiseren. Leiden is de achtste stad waar PostNL in de binnenstad met LEVV’s bezorgt. De wagentjes rijden al rond in Amersfoort, Amsterdam, Arnhem, Den Bosch, Den Haag, Gent en Groningen.

Duurzame bezorging

PostNL werkt voortdurend aan innovaties en oplossingen om bij te dragen aan een duurzamere samenleving. De LEVV's maken onderdeel uit van de ruim 2.100 elektrische voertuigen die PostNL inzet. De LEVV's zijn speciaal voor PostNL ontwikkeld en worden in Nederland geproduceerd. Ze zijn 100% elektrisch, wendbaar en smal waardoor het meeste verkeer er makkelijk langs kan rijden. Zij dragen daarom bij aan de veiligheid in het verkeer en de leefbaarheid in de stad.