PostNL wederom 2e op wereldranglijst postbedrijven

PostNL is wederom het op een na beste postbedrijf van de wereld. Dat blijkt uit de wereldranglijst van de Wereldpostunie (Universal Postal Union, UPC). De Wereldpostunie beoordeelde ruim 170 landen. Net als in 2018 staan we op de tweede plek. In het onderzoeksrapport staat onder meer dat PostNL deze positie heeft weten vast te houden door de stijgende kwaliteit van onze dienstverlening.

Betrouwbaarheid en snelheid 

Net als vorig jaar staat Zwitserland op de eerste plaats. Duitsland is dit jaar de nieuwe nummer 3, Japan en Frankrijk maken de top 5 compleet. De Wereldpostunie keek onder meer naar de betrouwbaarheid en snelheid van de postbedrijven, als het gaat om het leveren van post en pakketten. Ook kregen alle internationale postbedrijven scores voor onder meer hun netwerk, de manier waarop ze zich vernieuwen, duurzaamheidsdoelstellingen en het aantal postlocaties voor consumenten. Alle landen in de top 5 scoren goed op deze punten. 

Internationale erkenning 

Tijs Reumerman, directeur Cross Border Solutions bij PostNL, nam de prijs in ontvangst die bij deze prestatie hoort. “Ik ben ontzettend blij met deze prijs. Het is internationale erkenning voor alle inspanningen die onze medewerkers elke dag weer leveren om de kwaliteit van onze diensteverlening hoog te houden. Ik ben vooral trots op de aparte vermelding van de Wereldpostunie over de stijgende kwaliteit van onze dienstverlening. Dit is volgens de unie een van de redenen dat wij de tweede plek stevig hebben weten vast te houden.” 

De Wereldpostunie 

De Wereldpostunie – Universal Postal Union – is opgericht in 1874. Er zijn nu 192 landen aangesloten en elk land wordt vertegenwoordigd door het postbedrijf dat door de overheid als uitvoerder van de basispostdienstverlening – de Universele Postdienst – is benoemd. PostNL is dat voor Nederland. Binnen de unie worden bijvoorbeeld prijsafspraken gemaakt over de uitwisseling van internationale post. Het is nu voor het derde jaar op rij dat de Wereldpostunie de postbedrijven beoordeelt. Voor het onderzoek in 2019 zijn ruim 170 postbedrijven tegen de meetlat gelegd.